Один із кривдників виїхав з села: стали відомі результати службової перевірки стосовно знущання на камеру над школярами у Шевченкове

0 коментарів 92421 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Гучний скандал з  приводу відеозаписів, де видно, як група підлітків на території однієї зі шкіл громади знущається з двох хлопців, нещодавно набув чималого розголосу. Щоб розібратись у справі та покарати винних, були залучені різні структури суспільства, від психологів та правоохоронців до органів місцевої влади та обласних сфер управління освіти. Сьогодні, 25 жовтня, директор Департаменту освіти та науки Одеської ОВА Олександр Лончак офіційно заявив, що службову перевірку, яку було ініційовано одразу ж, вже завершено. Її результати повідомляє “Бессарабія INFORM”.


За інформацією очільника Департаменту, службове розслідування щодо випадку жорстокого поводження та ймовірного булінгу з учнями закладу Шевченківського ЗЗСО № 1 Кілійської міської ради, який стався 25 вересня 2023 року о 17:40 на території закладу в позанавчальний час, завершено. Його результати наступні.

Комісія у складі 8 осіб провела обʼємне і всеосяжне вивчення обставин цього інциденту. За результатом опитування та анкетування учасників освітнього процесу, а також спілкування з практичним психологом та соціальним педагогом освітнього закладу члени комісії прийшли до висновку, що такий інцидент є поодиноким і не має ознак системності.  Зазначений випадок – це випадок жорстокого поводження з дітьми, який не має ознак системності з боку учасників зазначеної події, тому не може трактуватися як булінг.

За наслідками роботи комісії відділу освіти та молодіжної політики Кілійської міської ради, визнано роботу адміністрації Шевченківського ЗЗСО №1 Кілійської міської ради щодо запобігання та протидії проявам булінгу (цькування), випадкам жорстокого поводження з дітьми, недопущення деструктивної поведінки у Шевченківському закладі загальної середньої освіти №1 Кілійської міської ради за 2022-2023, 2023-2024 навчальний рік – недостатньою.

За невиконання посадових обов’язків до дисциплінарної відповідальності притягнено директора та заступника директора з навчально-виховної роботи. Варто також зазначити, що відкрито кримінальне провадження стосовно зазначених подій, триває слідство.

З усіма учасниками інциденту працює практичний психолог. Учнів поставлено на внутрішньошкільний облік та Служби у справах дітей. Директору закладу доведено ряд вимог щодо посилення виховної роботи, створення безпечного освітнього середовища, зокрема і клопотання перед засновником про виділення фінансування для організації належних заходів безпеки відповідно до законодавства (пост охорони, система відеоспостереження за місцями загального користування тощо).

На жаль, подія вже відбулася, і час назад не відмотаєш, про що, повірте, дуже шкодують малолітні кривдники. Стосовно мами – педагога закладу, син якої фільмував процес знущання на телефон. Жінка, у зв’язку зі стресовою подією, отримала значний розлад здоров’я, що підтверджено документально, і наразі перебуває на лікарняному. Як матір вона понесе покарання у рамках провадження, його ступінь визначить суд. Також ми поспілкувалися з мамою постраждалих хлопчиків, жінка самотужки виховує шестеро синів. Наразі діти почувають себе добре, продовжують навчання, про подію згадувати не бажають. Перед ними вибачились. У матері претензій до сторін конфлікту, самої школи, вчителів немає жодних. Єдине, що бажає, аби їх залишили в спокої“, – повідомив Олександр Лончак.

Також стало відомо, самі кривдники дуже шкодують про свій вчинок, але час не повернути. Так само шкодують і їх батьки, хоча один з кривдників із матір’ю, братами та сестрами одразу після інциденту виїхав з села.

Мораль цього всього одна. Вкотре прошу вас, шановні батьки, приділяти час власним дітям. Активніше цікавтесь їх дозвіллям, захопленнями, самопочуттям, успіхами у школі, колом спілкування серед друзів та однокласників. Інколи, через свій малий вік і брак життєвого досвіду, вони можуть не розуміти наслідків своїх дій, вважати розвагою те, що призводить до катастрофи. Зі свого боку, ми посилимо виховну роботу у закладах освіти області, особливо щодо запобігання та протидії проявам булінгу (цькування). Разом виховуймо в дітей людяність та толерантність!“, – наголосив очільник Департаменту.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x