Одеський тренер привласнив 500 тисяч гривень вихованців, аби розплатитися з боргом

0 коментарів 29970 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Одесі тренер зібрав з батьків своїх вихованців суму в 500 тисяч гривень ніби для організації спортивного табору. Проте ані табору, ані грошей ошукані батьки не побачили. За скоєне правопорушнику загрожує від штрафу до позбавлення волі. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на ГУНП в Одеській області.


Після з’ясування обставин правоохоронці встановили, що 41-річний тренер одного зі спортивних гуртків вирішив за допомогою грошей батьків вихованців вирішити свої питання. Він маг борг по кредиту, а тому вигадав «схему», аби закрити його чужим коштом.

Тренер на початку липня пообіцяв юним спортсменам провести тренувальні збори у дитячому літньому таборі в іншій області. До сплати, за словами зловмисника, входило двотижневе проживання дітей у закладі, окремо – їхніх батьків та квитки до місця призначення.

Довіряючи керівнику гуртка, родини маленьких спортсменів, не вагаючись, передавали йому гроші особисто чи на банківську картку.

Літо промайнуло, а обіцяного відпочинку діти так і не дочекалися. У серпні наставник повідомив, що поїздка не відбудеться. Не дочекавшись ні обіцяних зборів, ні повернення коштів, двадцять одеситів звернулися до поліції.

«В ході досудового розслідування слідчі довели причетність фігуранта до злочину і на підставі зібраних доказів, під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили йому про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою, тобто шахрайстві, вчиненому повторно, що завдало значної шкоди потерпілому. Цей злочин був кваліфікований за частинами 1 та 2 статті 190 Кримінального кодексу України у редакції до внесення змін 13.07.2023 року. Відповідно до чинного законодавства, правопорушнику загрожує штраф від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 51000 до 68000 гривень, або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років», – розповіла слідча відділу поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 Марина Єрмоленко.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x