На збільшення пропускної здібності пункту пропуску “Рені” держава планує витратити трохи більше 5 млн грн

7 коментарів 25704 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Наразі в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури йде робота над проєктом збільшення пропускної спроможності пункту пропуску «Рені» на кордоні з Молдовою та Румунією. Мета – збільшити з нинішніх 40 до 300 вантажних транспортних засобів на добу. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на заступника міністра Сергія Деркача.


Згідно з твердженням чиновника, сьогодні є дуже актуальним питання щодо дороги у цьому регіоні, тому українська сторона має намір звернутись з ним до Євросоюзу.

Наразі шлях, який веде до Рені, має по одній смузі в кожному напрямку. Цього недостатньо. Там потрібно збудувати як мінімум ще одну смугу, а то й дві, й тоді в нас буде гарний пункт пропуску”, — сказав Деркач.

За його словами, вже є домовленість із молдовською стороною щодо розвитку ПП «Рені—Джурджулешти—Галац». Мова йде про побудування спільного пункту пропуску на території України — «Рені».

Маємо перемовини з Румунією про те, що в Галаці буде одразу їхній пункт пропуску, а молдовська частина буде виключно транзитною. Це значно пришвидшить час проходження вантажів”, — уточнив заступник міністра.

Також, за його словами, розглядається питання, щоб пункт пропуску був виключно для комерційного транспорту, і через нього перетинали кордон виключно вантажні транспортні засоби, а також, можливо, автобуси. Приватний транспорт планується переспрямувати на інші найближчі пункти пропуску, щоб розвантажити «Рені» й дати можливість проїжджати тільки вантажному транспорту.

Зараз там проходить до 40 транспортних засобів — це ні про що. І це в напрямку портів! Як я вже казав, у нас на Ягодин в окремі дні їде до 680 транспортних засобів. Наша мета збільшити пропускну спроможність щонайменше до 300 вантажівок на добу”, — пояснив Деркач.

Додамо, що за ствердженням заступника міністра наразі загальна цифра інвестицій усіх проєктів по Молдові — близько 8 млрд грн (це будівництво доріг, нових пунктів пропуску, розбудова наявних пунктів пропуску, супутньої інфраструктури). Щодо ПП «Рені» — це близько 5,9 млрд грн.

guest

7 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Олена Куликовська
Олена Куликовська
6 месяцев назад

Ідея непогана, але як швидко її втілять?

Катерина Кітнюх
Катерина Кітнюх
6 месяцев назад

А вкрасти на цьому скільки планують?

Артем Караєв
Артем Караєв
6 месяцев назад

Давно пора збільшити транзит

Анатолій Руденко
Анатолій Руденко
6 месяцев назад

Больше контрабанды?

Артем Докучаєв
Артем Докучаєв
6 месяцев назад

А по факту 2 млн максимум

Людмила Писарницька
Людмила Писарницька
6 месяцев назад

“Можливо автобуси”. Тобто за пасажирські перевезення ніхто не думає?

Олег Дягілєв
Олег Дягілєв
6 месяцев назад

І як це вплине на регіон? Буде більше роздовбаних вантажівками доріг?

7
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x