Дерев’яні меблі – як використовувати звичайну дереву?

0 коментарів 8154 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Необроблене дерево в інтер’єрах – один із трендів, до якого прагнуть повернутися дизайнери. Необроблені дерев’яні дошки надають інтер’єру неповторної атмосфери, а завдяки меблям з необробленого дерева композиція набуває характеру.


Меблі з необробленого дерева та необробленої дошки: для якого стилю інтер’єру?

Дерево є невід’ємним елементом щонайменше кількох стилів дизайну інтер’єру:

  • Скандинавський стиль. Ми справедливо пов’язуємо дерево зі скандинавською умовністю, тобто натхненною внутрішньою архітектурою холодної Півночі: Норвегії, Швеції та Фінляндії. Морозні зими та довгі ночі, тобто географічні умови, безпосередньо впливають на те, як скандинави облаштують свої інтер’єри. По-перше, вони вибирають яскраві кольори. На стінах з’являються білі, сині та сірі тони. По-друге, вони оточують себе натуральними матеріалами їх природних відтінків. Якщо підлога зроблена з натурального дерева, те саме стосується і меблів та інших елементів будівлі.
  • Екологічний стиль. Модні екологічні гасла, такі як “нуль відходів” або “менше відходів”, застосовні і до дизайну інтер’єру. У квартирі в стилі еко ви не знайдете “одноразових” матеріалів, пластикових панелей або меблів із фанери. Тут також використовується дерево, тому що його можна багаторазово оновлювати та ремонтувати. Фарбування дерева – найпростіший спосіб освіжити його та продовжити термін служби. Тут також можна знайти меблі із старих перероблених дошок.
  • Індустріальний стиль. Ще один стиль, який просуває використання дерева в будинку. Основною причиною індустріального стилю є “заводські” мотиви, тому інтер’єри часто нагадують “будову”. Тут з’являються такі елементи: цегла, витягнута з-під шарів штукатурки, метал, бетон і необроблене дерево. Дерев’яна підлога і такі деталі, як несучі колони або стельові балки добре впишуться в індустріальний інтер’єр.
  • Провансальський та сільський стиль. Провансальські та сільські інтер’єри сповнені посилань до сільської тематики. Тому в облаштуванні не обійтися без натуральних матеріалів, таких як камінь чи необроблене дерево. Ще одним елементом, що часто використовується, є дерево, пофарбоване в білий колір.
  • Мінімалістичний стиль. Дерево – один із найуніверсальніших матеріалів. Стиль мінімалізм – ще один приклад використання дерева в інтер’єрі! Варто будувати розстановку на протилежностях, тобто поєднувати, наприклад, чорний і білий або світлі та дуже темні відтінки, а додатково вибирати прості, геометричні меблі та, звичайно ж, дерев’яні елементи.

Яка деревина для меблів?

Вибираючи деревину для меблів, слід враховувати, серед іншого: властивості окремих видів. Меблі з деревини сосни, бука та дуба – це найпопулярніші варіанти.

  • Деревина сосни є досить м’якою, тому з нею легко працювати. Її перевагою також є вигідне співвідношення ціни та якості.
  • Ми цінуємо деревину бука за його довговічність. Незважаючи на свою твердість, бук легко піддається формуванню та фарбуванню.
  • Дуб додатково характеризується стійкістю до вологи.

Дерев’яні меблі без фарбування: чи хороша ідея?

Необроблене дерево – у вигляді меблів, підлоги, стельових балок або навіть обшивки – є модним елементом дизайну інтер’єру. Однак слід враховувати, що оголена, незахищена поверхня деревини швидко почне псуватися, вбирати вологу та розтріскуватися. Так ви будете насолоджуватися бездоганним ефектом порівняно недовго.

Деревину, як усередині, так і зовні, не можна залишати незахищеною. Якщо ви забудете про звільнення, вам незабаром доведеться планувати заміну меблів чи дерев’яних поверхонь.

З іншого боку, вам не обов’язково відмовлятися від природного ефекту для ефективного захисту деревини.

Чим пофарбувати дерево, щоб воно виглядало природним?

Фарба по дереву, яка б вона не була, навряд чи допоможе досягти ефекту необробленого дерева. Відповіддю питанням, чим пофарбувати дерево, у разі є лак і лак. Поверхня – меблі, обшивка або паркет – може бути оброблена напівпрозорим лаком під колір дерева або покрита прозорим лаком, який не фарбує деревину, а лише надає їй тонкого декоративного ефекту (світлий глянсовий або напівматовий).

Як перефарбувати дерев’яні меблі?

Тепер ви знаєте, як захистити необроблену деревину. Наступне питання: чим пофарбувати дерев’яні меблі? Ключовий етап тут – підготовка поверхні до фарбування. Спочатку ретельно очистіть деревину від старих лакофарбових покриттів, що облупилися. Якщо поверхня покрита непрозорим продуктом, наприклад, фарбою, видаліть усі попередні покриття. Потім протріть поверхню та вимийте її. Після висихання заповніть усі щілини шпаклівкою для дерева. Після повторного витирання пилу можна приступати до фарбування.

Якщо ви працюєте з необробленою деревиною, пам’ятайте, що її слід ретельно зачистити та затерти наждачним папером, щоб усунути нерівності.

Подальші дії з фарбування дерев’яних меблів залежать від продукту, який ви використовуєте. Всю інформацію, що стосується обробки або оновлення поверхні, можна знайти у технічному паспорті лаку або лакової морилки.

Дерево у квартирі – це чудова ідея! Необроблене дерево – трохи гірше… На щастя, можна досягти ефекту необробленого натурального дерева без шкоди для його довговічності.

За інформацією сайту https://foreest.com.ua/.

Коментарі закриті.