За незаконне переправлення військовозобов’язаних через державний кордон судитимуть офіцера РТЦК та СП з Одеси

0 коментарів 25299 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


До суду направлено обвинувальний акт стосовно офіцера відділення Приморського РТЦК та СП м. Одеси за фактом незаконного переправлення особи через державний кордон України. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на інформацію Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.


Як з’ясувалося, зазначений офіцер у грудні 2022 року, діючи з корисливих мотивів, за неправомірну вигоду в сумі від 6000 до 8000 доларів США, організовував схему незаконного переправлення військовозобов’язаних громадян через державний кордон України.

Він надавав їм документи про проходження військово-лікарської комісії, в яких містились неправдиві відомості щодо звільнення від військової служби. Зокрема, у зв’язку із незадовільним станом здоров’я. Такі документи забезпечували право на безперешкодний перетин державного кордону.

На початку лютого 2023 року від військовозобов’язаного громадянина він одержав неправомірну вигоду в сумі 6 000 доларів США. А 15 березня, після скоєння злочину, був затриманий в порядку ст. 208 КПК України.

На час слідства посадовцю був обраний запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави в сумі понад 214 тис. гривень.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x