Щоб не бути частиною російського на мовному фронті: у жовтні в Болграді відкриють Клуб живого спілкування «Мова єднає»

0 коментарів 24381 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні на своїй сторінці у Facebook комунальний заклад «Болградська централізована бібліотека» анонсував відкриття Клубу живої мови «Мова єднає», який розпочне свою роботу наступного місяця. Кому належить ідея «перестати бути частиною російського на мовному фронті», і як її будуть втілювати, з’ясовувала власна кореспондентка «Бессарабії IFORM» у Болграді.


«Ідея створення такого мовного клубу при бібліотеці виношувалася давно, і з приходом нового бібліотекаря Рози Дурадажи, яка добре знає українську, ми, нарешті, вирішили втілити наш задум в життя, тим паче, що така потреба назріла давно, особливо серед представників старшого покоління», – розповіла «БІ» завідувачка бібліотеки Наталія Баранник.

Планується, що Клуб працюватиме раз на тиждень – щосуботи. Відтак, перше таке засідання заплановане на 7 жовтня о 13:00 за адресою: м. Болград, проспект Соборний, 137-139.

«Після нашої першої зустрічі, я думаю, ми остаточно визначимося з конкретною датою тижня. Можливо, більшості буде зручніше прийти не в суботу, а в інший день, щоб витратити годину-півтори на опанування української. На такі зустрічі плануємо запрошувати також педагогів і філологів, представників сфери культури. Разом у нас все вийде», – наголосила Наталя Баранник.

Додамо, що вікових обмежень для відвідувачів клубу немає. Крім того, КЗ “Болградська централізована бібліотека” зараз проводить набір на курси з комп’ютерної грамотності для старшого покоління.

Щоб не бути частиною російського на мовному фронті: у жовтні в Болграді відкриють Клуб живого спілкування «Мова єднає»

Фото: КЗ «Болградська централізована бібліотека»

 

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x