Почали працювати їдальні навчальних закладів Болградської громади: скільки виділяють із бюджету на харчування одного учня та дошкільника на день

0 коментарів 15930 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Через тиждень після початку нового навчального року в ліцеях Болградської громади відновили свою роботу їдальні. Чи змінилася вартість обіду, дізнавалася власна кореспондентка «Бессарабія INFORM» у Болграді.


Як з’ясувалося, попри очевидне підвищення цін на харчові продукти за це літо, сума, яку виділяють з бюджету Болградської громади на забезпечення безкоштовним харчуванням певної категорії учнів, не змінилася.

«На харчування учнів початкової школи, а також учнів із пільгового контингенту з бюджету громади передбачено 43 грн 80 коп. на день на одну особу. Така ж сама сума виділялася минулого навчального року», – розповіла «БІ» очільниця відділу освіти Болградської міської ради Ірина Гончарова.

Інші діти, як і раніше, можуть пообідати у навчальних закладах, але вже за певну плату батьків.

“У визначення вартості таких обідів відділ освіти не втручається, вона визначається кожним навчальним закладом самостійно”, – додала Ірина Гончарова.

Як стало відомо «БІ», наприклад, у Болградському ліцеї №2 такий обід на одного учня на день коштуватиме його батькам 35 гривень. І талони на харчування бажано закупити щонайменше за тиждень.

Зазначимо, що також не змінилася вартість харчування у дошкільних закладах Болградської громади. Як і минулого року, вона становить 78 грн на день на одну дитину, з яких батькам дошкільнят доведеться сплатити 60 відсотків. Інші 40 відсотків покриваються за рахунок бюджету громади. Є й родини-пільговики, які повністю звільнені від плати за садочок.

Нагадаємо, школярів та дошкільнят Болградської громади на початок поточного навчального року Болградська міська рада забезпечила якісним водопостачанням.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x