Ошукати можуть навіть давні знайомі: в Ізмаїлі чоловік шахрайським способом позбавив товариша телефону

0 коментарів 31671 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


До суду скеровано обвинувальний акт відносно жителя Ізмаїльського району за скоєння шахрайства відносно свого знайомого, у якого він відібрав телефон у момент, коли тому була потрібна допомога. 


Як повідомили в обласному ГУНП, двоє давніх знайомих – 24-річний житель Саф’янівської громади та 39-річний житель Ренійської громади – випадково зустрілися у місті Ізмаїл. В ході розмови старший за віком чоловік пожалівся молодшому, що у нього розрядився телефон, і ніде його підзарядити. Той запропонував свою допомогу, взяв гаджет, запевнивши власника, що знає, де його зарядити, й, домовившись за годину зустрітися, пішов геть.

Втім, як згодом зрозумів потерпілий, знайомий повертати йому смартфон не збирався, і в обумовлені час та місце не прийшов.

Зрозумівши, що став жертвою шахрая, ошуканий  чоловік звернувся до поліції.  Оперативники територіального підрозділу поліції встановили місцезнаходження зловмисника і вилучили чуже майно вартістю понад три тисячі гривень, яке він збирався продати. Після проведення необхідних слідчих дій телефон поліцейські повернули власнику.

«Провівши досудове розслідування та зібравши достатньо доказів, дізнавачі територіального відділу поліції під процесуальним керівництвом прокурора Ізмаїльської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою, тобто шахрайстві. Це правопорушення кваліфікується за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України і карається штрафом від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 34000 до 51000 гривень, або громадськими роботами на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років. Обвинувальний акт вже скеровано до суду», – розповіла начальник сектору дізнання Ізмаїльського районного відділу поліції Наталія Мариморович.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x