На Одещині за державну зраду екскомандира військової частини та заступника засуджено до 15 років ув’язнення

0 коментарів 41742 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


До 15 років позбавлення волі засуджено колишніх командира та заступника командира Науково-дослідного центру Збройних Сил України «Державний океанаріум». Про це повідомляє «Бессарабія INFORM» із посиланням на Спеціалізовану прокуратуру у сфері оборони Південного регіону.


Приморський районний суд м. Одеси 18 вересня визнав обвинувачуваних винними у дезертирстві та державній зраді, відповідно до ч. 1 ст. 408, ч. 1 ст. 111 КК України.

У суді було доведено, що у 2014 році під час тимчасової окупації АР Крим та м. Севастополя, внаслідок збройної агресії рф, колишні капітани 1 рангу у визначені командуванням строки не прибули до нового місця дислокації військової частини на материковій Україні. Так вони намагались назавжди ухилитись від проходження військової служби в Збройних Силах України.

Далі, зрадивши Присязі на вірність українському народові, зрадники вступили на військову службу до збройних сил рф і були призначені на аналогічні посади захопленої військової частини.

Наразі обидва, перейшовши на бік ворога в умовах збройного конфлікту, шпигують, допомагають у проведенні підривної діяльності проти України, беруть участь у бойовій підготовці зс рф для участі в окупації суверенної території України.

Триває строк на апеляційне оскарження вироку.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x