Дві водні системи Бессарабії потрапили до міжнародного проєкту з відновлення та модернізації зрошення

0 коментарів 37692 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Одеській області за підтримки UAFATA EIB реалізується міжнародний проєкт щодо відновлення зрошення. За результатами проєкту обрано чотири зрошувальні системи України, дві з яких знаходяться в Одеській області, – Суворівська і Нагірнянська водні системи. Про це, із посиланням на Департамент аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Вчора, 4 вересня, за ініціативи очільниці зазначеного Департаменту з даного питання  відбулась обласна нарада. Обговорювали можливості комплексного відновлення та модернізації зрошення на рівні організацій водокористувачів та фермерів в межах Суворовської та Нагірнянської зрошувальних систем.

Керівниця проєкту, директорка МГО «Прімавера» Ольга Жовтоног презентувала аналіз потреб для відновлення зрошувальних мереж в Україні та зазначила, що пріоритетним завданням є створення інвестиційних планів і пошук інвесторів.

У свою чергу начальник Болградського МУВГ Михайло Балєв підкреслив, що озеро Кагул заповнено до розрахункових показників, а у 2005 році було модернізовано шлюзи, й баланс з Дунаєм постійно підтримується.

Загалом, проблеми з меліорацією у районі почалися із руйнуванням Ізмаїльського консервного заводу (на той час найбільшого в Європі).  Наслідком стала деградація овочівництва.

У Департаменті також наголосили, що робота із залучення нових інвесторів може стати потужним стимулом розвитку меліорації та відновлення зрошуваного землеробства.

Дві водні системи Бессарабії потрапили до міжнародного проєкту з відновлення та модернізації зрошення

 

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x