В Україні може з’явитися військова поліція: які завдання вона виконуватиме

1 коментар 37719 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Україні хочуть створити військову поліцію, яка входитиме до системи Міноборони та слідкуватиме за підтриманням дисципліни серед військових ЗСУ, Міноборони та ДССТ. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” із посиланням на пресслужбу Міноборони.


Як зазначається, на базі комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності працює робоча група. Її завданнями є створення оптимальної моделі майбутньої військової юстиції, частиною якої стане військова поліція.

Орган утворять на основі Військової служби правопорядку в ЗСУ. До нього перейдуть окремі повноваження, які стосуються оперативно-розшукової діяльності та досудового розслідування військових злочинів у зонах бойових дій.

Серед основних завдань військової поліції буде:

—  правоохоронна діяльність із запобігання, виявлення, припинення воєнних злочинів згідно з нормами Кримінального процесуального кодексу України та військових статутів;
—  оперативно-розшукова діяльність;
—  спеціальна превенція у ЗСУ та Державній спеціальній службі транспорту;
—  забезпечення правопорядку та військової дисципліни у ЗСУ та ДССТ;
—  захист прав військовослужбовців;
—  захист державного майна;
—  виконання покарань.

Крім цього, передбачається досягнення сумісності Військової поліції з відповідними структурами держав-членів НАТО, розповіли в Міноборони. Нині відповідний законопроєкт проходить процедуру погодження.

 

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Голдфингер
Голдфингер
8 месяцев назад

В ТЮРЬМЕ НАРОДОВ – как оказывается, маловато силовых карательных органов (замечу, на сегодня – это 600 тысяч !!! – от прокуратуры – до мвд, с нац-гвардией…. , вот бы их всех на фронт!) Так ещё – понадобилось!:)) —— для большей отправки Народа, на могилизацию!

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x