Торгове судно, яке першим вийшло з одеського порту через тимчасовий морський коридор, вже увійшло до Босфорської протоки

0 коментарів 21654 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Торгове судно, яке першим скористалося тимчасовим коридором для торговельних суден до/з портів Великої Одеси, благополучно добралося до Босфорської протоки. 


Про це свідчать дані Marine Traffic.

Як повідомив віце-прем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков, це контейнеровоз «JOSEPH SCHULTE» (прапор Гонконг). 16 серпня 2023 року судно, яке знаходилося в порту Одеси з 23 лютого 2022 року, вийшло за Воронцовський маяк і попрямувало до Босфору. На його борту – понад 30 тис. тонн вантажу (2 114 контейнерів), зокрема з продовольством. Наразі контейнеровоз знаходиться у порті Стамбулу у Мармуровому морі.

Торгове судно, яке першим вийшло з одеського порту через тимчасовий морський коридор, вже увійшло до Босфорської протоки

Міністр Кубраков наголосив, що зазначений морський коридор першочергово буде використовуватися для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Зазначимо, що тимчасові маршрути руху цивільних суден до та з чорноморських морських портів України почали діяти з 8 серпня.

За словами Кубракова, Україна запропонувала цей маршрут у своєму зверненні до Міжнародної морської організації (IMO). Рада IMO визнає міжнародне право України на вільне торговельне судноплавство і закликає росію припинити будь-які погрози та дотримуватися міжнародних конвенцій.

Останній раз судно виходило з порту Одеса в рамках Зернової угоди 16 липня. Після зриву Зернової угоди країна-агресор рф вдалася до системних повітряних атак портової інфраструктури для зупинки українського агроекспорту. Разом з тим, спостерігаються інформаційні спекуляції та спроби провокацій у Чорному морі для впливу на рух суден до українських портів

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x