Офіційно і остаточно: Григорій Мельниченко достроково звільнений з посади голови Білгород-Дністровської районної ради

0 коментарів 52002 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Григорій Мельниченко більше не очолює Білгород-Дністровську районну раду. Рішення про дострокове припинення Мельниченком повноважень голови райради підтримали більшість народних обранців району під час сьогоднішньої позачергової сесії. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Прийняття цього без перебільшення доленосного рішення відкладалося депутатами тривалий час.

Нагадаємо, 10 серпня стало відомо про затримання Службою безпеки України голови Білгород-Дністровської районної ради Григорія Мельниченка. За офіційними повідомленнями обласної прокуратури, воно пов’язано з розкраданням майна Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу на суму 2 мільйони 690 тисяч гривень.

Наступного дня, 11 серпня, на спільному засіданні депутатських комісій депутати Білгород-Дністровської районної ради обговорювали винесення на розгляд позачергової сесії, яка мала відбутись тоді ж, питання про дострокове припинення повноважень голови Григорія Мельниченка. Та до прийняття рішень справа так і не дійшла, оскільки засідання перенесли.

12 серпня суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі п’ять мільйонів гривень, які згодом внесли, і Мельниченко опинився на волі.

Згодом, 14 серпня, Київський суд відсторонив Григорія Мельниченка від посади голови Білгород-Дністровської районної ради. Після цього сам пан Григорій написав заяву про дострокове припинення своїх повноважень. За протоколом, його рішення мали розглянути депутати райради.

І ось, сьогодні, 23 серпня, відбулося доленосне для району засідання позачергової сесії, на яке прибули 27 депутатів. До колег завітав і Михайло Шмушкович – депутат Одеської обласної ради від фракції “Європейська Солідарність”. Не було самого “винуватця” зборів – через проходження лікування Григорій Мельниченко не з’явився на сесії.

Офіційно і остаточно: Григорій Мельниченко достроково звільнений з посади голови Білгород-Дністровської районної ради

Всього на Порядку денному було три питання, перше з яких стосувалося дострокового припинення повноважень голови Білгород-Дністровської райради Григорія Мельниченка.

“Нагадую, що ми виконуємо вимоги частини п’ятої статті 55 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” і приймаємо до відома факт складення ним повноважень голови районної ради без складання повноважень депутата нашої районної ради”, – зауважив головуючий на засіданні депутат Олександр Єрошенко.

Зазначимо, голосування з цього питання відбулося не з першого разу. Чи то система забула депутатів, чи то не всі народні обранці охоче натискали на кнопки, але позбавити Григорія Мельниченка посади голови вдалося не одразу.

Під час першої спроби “За” проголосували лише 20 депутатів з необхідних для прийняття рішень 22-х. Вдруге кількості голосів було достатньо, а саме двадцять три депутати підтримали цей проєкт рішення.

Офіційно і остаточно: Григорій Мельниченко достроково звільнений з посади голови Білгород-Дністровської районної ради

Крім того, згідно з дорученням, яке підтримали депутати, кандидатуру нового голови районної ради мають визначити та представити на розгляд у десятиденний строк.

“Впродовж десяти днів після закриття цієї сесії фракції мають провести та завершити консультації щодо визначення кандидатур на посаду голови Білгород-Дністровської районної ради восьмого скликання“, – підкреслив Олександр Єрошенко.

Також депутати зійшлися у думці, що мають почути звіт Григорія Мельниченка, коли той повернеться з лікарняного.

Варто додати, що під час сьогоднішнього засідання депутати прийняли ще одне важливе рішення щодо подальшої долі Білгород-Дністровської районної лікарні. Детальніше про це “БІ” розповість у своїх наступних матеріалах.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x