На Одещині понад 70% батьків відмовились від дистанційки: всі садочки і школи пройдуть контроль щодо готовності до очної форми навчання

0 коментарів 21897 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Одеський регіон майже готовий до нового навчального року. Понад 70% батьків під час опитувань виявили бажання про перехід дітей до очного формату навчання. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на голову ОВА Олега Кіпера.


Очільник області зазначив, що на сьогодні головне завдання ─ максимально створити  безпечні і теплі умови для їх перебування в освітніх закладах.

Як зазначив Олег Кіпер, наразі майже завершені ремонти у школах та садочках, більшість з яких забезпечена власними укриттями. Інші будуть користуватися шкільними автобусами для під’їзду в сусідні освітні заклади або тимчасово «переїдуть» до будівель з укриттям. В деяких випадках буде передбачений комбінований формат навчання (очний та онлайн).

«15 серпня всі садочки і школи пройдуть контроль. Зорієнтував голів районів та м.Одесу: кожен заклад з дітьми повинен мати укриття і альтернативне живлення на випадок відключення електроенергії. Тестуйте їх вже зараз, не відкладайте на осінь», ─ наголосив голова ОВА.

Крім того, головам районів доручено зосередити увагу й на дитячому харчуванні та перевірити його збалансованість. Олег Кіпер запевнив, що фінансування на ці цілі є.

«Не може якісне харчування для дітей бути 20 грн/день – підняти фінансування потрібно щонайменше втричі. Краще зекономте на тих закупівлях, які нікому зараз не потрібні», ─ підкреслив він.

До початку навчального року батьків просять перевірити наявність щеплень у дітей, відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x