Екологи встановили причину замору риби в Ізмаїльському районі

0 коментарів 29619 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Нещодавно, 4 серпня, на каналі «Желявський», що з’єднує озеро Катлабух з річкою Дунай в Ізмаїльському районі, було виявлено замор риби. Наразі екологи встановили можливі причини цієї події. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на Державну екологічну інспекцію Південно-Західного округу.


Як «БІ» інформувала раніше, фахівцями інспекції спільно з представниками Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області було проведено обстеження каналу та виявлено значні скупчення мертвого карася, поодинокі екземпляри судака, верховодки, щуки, плітки.

На місці були відібрані проби води, аби надалі провести лабораторні дослідження. За результатами спеціалісти встановили перевищення по завислим речовинам у півтора рази, а вміст кисню менше норми в 6,7 раза. Також була встановлена наявність сірководню – 116 мг/дм3.

«Таким чином, можна зробити висновок, що виявлений факт задухи риби пов’язаний з підвищенням температури води, коли пришвидшуються процеси розпаду органічних та хімічних речовин у водному середовищі. Ці процеси можуть спричинити підвищення хімічних сполук, що призводить до зниження вмісту розчиненого кисню у воді та сприяє виникненню явища задухи риби», ─ повідомили в екологічній інспекції.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x