До шкільної родини Одещини завтра приєднається одразу 21 тисяча учнів

0 коментарів 16416 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


До шкільної родини Одещини завтра приєднається одразу 21 тисяча учнів. Загалом навчання розпочнуть понад 270 тисяч дітей, зокрема 6800 з числа тимчасово переміщених осіб. Про це повідомив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер, передає “Бессарабія INFORM”.


За словами очільника Одещини, для більшості школярів навчальний рік розпочнеться в офлайн режимі, як того бажали їх батьки.

З першого вересня у 607 школах області освітній процес буде проходити в очному режимі, з дотриманням усіх вимог ДСНС щодо безпеки дітей в укриттях.

“Щодня ми стикаємося з викликами, які ще декілька років тому були б неможливі в нашій уяві. Але сьогодні ми стали сильніші, організованіші і пристосованіші до таких ситуацій. Ми збільшили кількість захисних споруд закладів освіти одразу на 325 одиниць, і сьогодні їх загальна кількість становить 1267. До речі, укриття мають працювати цілодобово, вдень захищати дітей, вночі бути відкритими під час тривог для всіх. Але ми не зупиняємося – ремонтні роботи будуть продовжуватися, і щомісяця пропозиції щодо очного формату навчання будуть збільшуватися на теренах нашої області”, – зазначив Олег Кіпер.

Крім того, в очному форматі будуть працювати і 475 садочків.

Як підкреслив голова ОВА, перший урок в області завтра присвятять ментальному здоров’ю вихованців за програмою Першої леді Олени Зеленської “Ти як”.

“Закликаю освітян переконатися у заходах безпеки під час урочистих подій, якщо такі плануються. Крім того, у перші дні учбового року провести навчання по евакуації дітей в разі небезпеки”, – зауважив Кіпер.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x