“БОЛГРАД ФЕСТ-2023”: у Болграді готуються до проведення Міжнародного театрального фестивалю

0 коментарів 20331 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Цієї осені у Болграді пройде Міжнародний театральний фестиваль «БОЛГРАД ФЕСТ-2023», в якому зможуть взяти участь аматорські театральні колективи не лише України, а й інших країн. Оргкомітет фестивалю оприлюднив точну дату – 21 жовтня 2023 року. Про це повідомляє власний кореспондент “Бессарабії INFORM” у Болграді.


Зазначимо, що «Болград фест-2023» проводиться в рамках реалізації Програми розвитку культури Болградської територіальної громади на 2021-2023 роки, а також з метою реалізації Угоди про надання безоплатної фінансової допомоги, складеної між Міністерством Іноземних Справ Республіки Болгарія та Болградською міською радою у 2019 році. І стане вже другим.

Перший міжнародний фестиваль аматорських колективів відбувся у 2020 році. Але, зважаючи на жорсткі карантинні обмеження через пандемію коронавірусу, проходив виключно у форматі онлайн. Тоді його учасниками стали театральні колективи з України, Молдови, Італії та Болгарії, які надіслали близько 40 відеопостановок. Переможця визначали глядачі через Інтернет-голосування, яке запустили організатори заходу.

"БОЛГРАД ФЕСТ-2023": у Болграді готуються до проведення Міжнародного театрального фестивалю
Постер фестивалю у 2020 році. Фото театральної студії “ОнгЪл” КЗ “Центр культури та дозвілля” Болградської міської ради

Фаворитами першого Міжнародного фестивалю стали театральні колективи з України, Італії та Болгарії, які отримали поштою дипломи та сувеніри із символікою фестивалю та міста Болграда.

«Цього разу ми сподіваємося, що нам вдасться провести фестиваль в очному форматі, тому розпочали підготовку до нього зазделегідь», – розповіла “БІ” голова оргкомітету, секретар Болградської міської ради Віра Ніколаєнко.

Позаду вже два засідання оргкомітету, розроблено та затверджено Положення фестивалю, в якому прописані умови проведення та участі.

Згідно з документом, мета Міжнародного фестивалю – популяризація та активізація аматорського театрального руху; презентація культурно-мистецького і туристичного потенціалу міста Болград та Болградської  територіальної громади.

Участь у ньому можуть взяти аматорські колективи, у тому числі переможці минулого фестивалю. Також допускаються професійні актори, за умови, що їх кількість не перевищує 25 відсотків від загального складу колективу. Загальна кількість учасників колективу не може бути понад 20 осіб.

Вікових обмежень акторів та осіб, які беруть участь в постановках чи їх підготовці, немає. Офіційними мовами фестивалю є українська та болгарська. Російська мова неприпустима.

Додамо, що фестиваль проводитиметься один раз на два роки на базі закладів культури Болградської міської ради.

 

«Заявка та анкета для участі у Фестивалі за формою «АНКЕТА-ЗАЯВКА на участь у Міжнародному театральному фестивалі «БОЛГРАД – ФЕСТ 2023» приймаються на електронну адресу Оргкомітету bolgradfest@ukr.net не пізніше ніж за сорок п’ять днів до початку проведення Фестивалю. У разі онлайн участі, до заяви додаються відеовистави тривалістю до 60 хвилин. Звертаємо увагу: при надходженні заявки на участь у Фестивалі після зазначеного терміну у її розгляді буде відмовлено», – йдеться у Положенні.

 

На головному фото: вистава “Мавка. Знайди той папороті цвіт” студії “ОнгЪл” в Болграді, режисер Серафим Савченко

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x