Безпечні пляжі, кажете? Одеський еколог показав, яка насправді ситуація на чорноморському узбережжі

0 коментарів 39285 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Деякі пляжі на Одещині минулими вихідними відкрили для купання та оздоровлення і нібито вважаються безпечними після нещодавнього розпорядження голови ОВА Олега Кіпера. Проте одеський активіст й еколог, голова організації “Зелений лист” Владислав Балінський  не поділяє цю хвилю безпечного оптимізму, адже не все так “райдужно”, як запевняє обласна влада.


Одеський еколог вирішив попірнати й перевірити, чи справді безпечно на чорноморському узбережжі Одещини, як запевняють відпочивальників. Його висновки, нажаль, невтішні, повідомляє “Бессарабія INFORM”.

“Попірнав на інклюзивному пляжі (Caleton) і зафіксував, що ці самі (захисні – ред.) сітки не працюють. Вони заплуталися на більшій протяжності пляжу. Хочу, щоб мене правильно зрозуміли, я не проти, щоб люди могли відпочити, а бізнес заробити. Я проти того, щоб популізм та лобізм бізнесу з боку відповідальних чиновників ставив під загрозу безпеку громадян. Організуйте моніторинг морської води з можливістю віддаленого публічного доступу до бази даних, облаштуйте нормальне протимінне загородження і лобіюйте собі на здоров’я”, – пише еколог на своїй сторінці у соцмережах.

Владислав Балінський опублікував відео, відзняте в акваторії одного з одеських пляжів, на яких відпочивати й купатися дозволила місцева влада. Кадри – тривожні. Еколог закликав представників влади полагодити загородження, аби забезпечити безпеку для відпочивальників.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x