Зернова угода, припинена росією, зможе працювати і без країни-агресорки, якщо так вирішать Україна і Туреччина – Зеленський

0 коментарів 22005 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Президент України Володимир Зеленський прокоментував заяви росії щодо виходу країни із “зернової угоди”. Про це йшлося під час сьогоднішнього інтерв’ю президента африканським журналістам.


“У нас були дві угоди: Україна, Туреччина, ООН; інша угода – Росія, Туреччина, ООН. Тому, коли Росія каже, що вона зупиняє, – вона зриває свої домовленості з Генсеком ООН Гуттерішем і з Президентом Ердоганом. Не з нами. У нас не було ніяких з ними домовленостей”, – сказав він.

Зеленський дав розпорядження Міністерству закордонних справ після офіційного сигналу Російської Федерації підготувати наші офіційні сигнали до Організації Об’єднаних Націй і до Туреччини для того, щоб вони мені відповіли як Президенту України, що вони готові продовжувати українську ініціативу.

“Навіть без РФ треба робити все, щоб ми могли використовувати цей чорноморський коридор. Ми не боїмося. До нас звернулися компанії, які є власниками кораблів. Вони сказали, що вони готові, якщо Україна відпустить, а Туреччина буде пропускати, – то всі готові продовжувати постачання зерна”, – додав президент.

Зазначимо, сьогодні, 17 липня 2023 року, росія офіційно відмовилася від “зернової угоди”. Країна-агресорка повідомила Туреччину та Україну, а також Секретаріат ООН про заперечення проти подовження “зернової угоди”. На тлі припинення зернової угоди рф заявила про намір відкликати гарантії безпеки судноплавства в Чорному морі.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган зазначив, що за період дії угоди відвантажили понад 33 мільйони тонн зерна, а також сказав, що до останнього намагався врятувати угоду.

Зазначимо, в разі повного припинення дії зернової угоди та блокування морських портів, неймовірне навантаження може лягти на плечі річкових, які розташовані у Бессарабії. Про це розповідала “Бессарабія INFORM” у інтерв’ю з перевізником.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x