В Укренерго закликали українців економити електроенергію

0 коментарів 20574 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Останніми днями в компанії фіксують чимале збільшення використання українцями електроприладів. У вечірні години вівторка, 4 липня, споживання в енергосистемі збільшилося на 9% – спеціалісти такий стрибок пояснюють зростанням температури повітря та використанням кондиціонерів. Енергосистема через подібні показники втрачає можливість відновитися і полегшити балансування. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Укренерго.


Окрім вищезазначеного, в компанії розповіли про те, що також змінився період максимально споживання електроенергії протягом доби. Ще минулого тижня вечірній пік припадав на 19:00 — 22:00, а вже з понеділка навантаження на енергосистему відчувається з 16:00 до 23:00.

Також на кількох атомних енергоблоках нині тривають планові ремонти, необхідні для їх активної експлуатації взимку.

Саме тому українців закликають допомогти енергетикам прямо зараз, зменшивши споживання. Ось кілька рекомендацій.

  • У вечірні години (з 16:00 до 23:00) потрібно намагатись не використовувати кондиціонер. Або використовувати його в енергоефективному режимі, не охолоджуючи кімнату нижче 23˚C. Включати режим “sleep” для підтримки комфортної температури;
  • переносити використання потужних пристроїв (пральної машини, бойлера) на нічний час. Використовувати їх почергово, щоб розподілити навантаження;
  • за можливості, зменшувати з 16:00 до 23:00 користування електрочайником та праскою. Або завжди набирати води стільки, скільки треба для приготування чаю саме в цей момент.

В Укренерго закликали українців економити електроенергію

В Укренерго закликали українців економити електроенергію

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x