Представники популярної ТМ “Чумак” зацікавилися розміщенням заводу в Кілії, але є нюанси

0 коментарів 238788 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Декілька місяців поспіль у мережі шириться інформація щодо будування на території Одеської області заводу популярної торговельної марки “Чумак”, яка до початку війни в Україні успішно працювала у Каховці Херсонської області. Через окупацію міста найбільший в країні виробник томатної пасти був вимушений перебратися до Луцька, де йому знайшлося місце на подібному підприємстві. Попрацювавши так понад рік, власник прийняв рішення будувати новий завод на Одещині. Як стало відомо “Бессарабії INFORM”, поряд зі ще декількома конкурентами керівництво ПрАТ серйозно розглядає місто Кілію, куди 20 липня, одразу після наради в Ізмаїлі, навідалися представники, аби переглянути земельні ділянки та ознайомитися з умовами. 


Нагадаємо, 19 липня в Ізмаїльській районній військовій адміністрації відбулась зустріч представника компанії «Чумак» з керівниками громад, підприємств та фермерських господарств Ізмаїльщини за участю директорки Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА Алли Стоянової з приводу планів компанії щодо будівництва на Одещині заводу з переробки томатів на пасту.

Кілію на нараді представляли міський голова Вячеслав Чернявський, депутат обласної ради, директор кілійського ТОВ “Титан” Ігор Капітан, а також місцеві фермери. За даними “БІ”, присутні на цій нараді посадовці висловилися на користь саме найдавнішого міста України.

Найбільше представника “Чумака” турбувало питання налагодження вирощування в радіусі 100 кілометрів від майбутнього заводу мінімум 1200 га помідорів. Це зацікавило фермерів Кілійської ТГ. Зійшлися на тому, що найближчим часом аграрії проведуть необхідні розрахунки та дадуть можливому партнеру остаточну відповідь.

За нашими даними, дуже сподобалася ідея відкриття заводу на території Кілії керівництву громади, адже це, по-перше, робочі місця для населення, по-друге, податки до бюджету, по-третє, є престижним. Голова ТГ Вячеслав Чернявський висловив готовність усіляко сприяти компанії в разі позитивної відповіді від них. Першим кроком співпраці стало запрошення до міста, аби представники “Чумака” змогли оглянути вільні земельні ділянки. Наразі фахівці міської ради готують необхідні довідки по кожній з них.

Гості зазначили багато плюсів можливого розташування в місті, але підкреслили єдиний значний мінус — відсутність централізованого газопостачання, яке потрібно для роботи частини обладнання. Проте вони припустили, що допустима можливість заміни виду палива на інший у разі, якщо по всім іншим параметрам Кілія все ж переважатиме.

Разом з Кілією “Чумак” розглядає ще кілька населених пунктів в Одеській області – конкуренція дуже серйозна, і кожне з міст “топить” саме за себе. Упродовж кількох місяців компанія розглядатиме усі пропозиції. По-перше, вони чекають відповіді від фермерів, адже саме їхня готовність постачати сировину є найважливішим показником.

У Кілійській міській раді “БІ” отримала підтвердження, що наразі робиться усе можливе, аби залучити в громаду потужного виробника. До речі, завітавши в Ізмаїльський район, представники компанії зазначили, що саме тут є найбільший відгук від влади і зацікавленість у створенні нових підприємств.

Варто додати, що будівництво “монстра” всеукраїнського масштабу потребує багато часу. За попередньою оцінкою співробітників компанії, зводитиметься завод щонайменше два роки. Разом з цим після деокупації Каховки власники планують відродити підприємство і там, якщо це буде можливим.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x