Перетинали кордон через транзитну ділянку траси «Одеса-Рені» з підробленими документами: викрито черговий канал переправки ухилянтів

0 коментарів 38151 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На Одещині правоохоронці викрили групу осіб, які організували незаконне переправлення військовозобов’язаних чоловіків через держкордон по підроблених документах. Зловмисники забезпечували клієнтів паспортом громадянина України з пропискою у прикордонному населеному пункті, з яким для них відкривався транзитний «зелений коридор» територією сусідньої держави, а також трансфером до одного із найближчих закордонних населених пунктів на шляху прямування. Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП регіону.


Незаконне переправлення осіб через кордон організував 34-річний житель Одеси, залучивши до протиправної діяльності знайому співмістянку віком 33-х років. Такі послуги «ухилянтам» коштували 3000 доларів США, а для правопорушників вони можуть обернутися позбавленням волі на строк до дев’яти років.

В ході досудового розслідування, розпочатого в рамках провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) поліцейські задокументували, як зловмисник підшукав чоловіка призовного віку, якому заборонено виїзд за кордон в умовах дії воєнного стану, і разом зі спільницею сприяв за грошову винагороду розміром три тисячі доларів США, щоб той покинув державу.

Вони забезпечили клієнта підробленим паспортом громадянина України з пропискою в одному з сіл Одещини, що знаходиться біля державного кордону, та подорож транзитною ділянкою автодороги міжнародного значення М-15 Одеса – Рені до одного з сіл сусідньої держави. Відвезла і висадила клієнта неподалік закордонного населеного пункту жінка. Її поліцейські спільно з прикордонниками затримали «на гарячому», а другого учасника злочинної схеми – згодом того ж дня.

За адресами мешкання та у транспортних засобах фігурантів поліцейські провели обшуки, в ході яких вилучили мобільні телефони, паспорт із ознаками підробки, гроші, пістолет невідомого походження та інші речі, що становлять інтерес для слідства.

Паспорт та зброю скеровано на експертні дослідження, за результатами яких буде вирішуватися питання щодо повідомлення про підозру правопорушникам, в залежності від скоєного, у підробленні документів та незаконному поводженні зі зброєю за статтями 358 та 263 Кримінального кодексу України.

Нині ж за достатньою кількістю доказів, які зібрали правоохоронці, слідчі обласної поліції під процесуальним керівництвом обласної прокуратури повідомили фігурантам про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями, сприянні їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів, вчиненому за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів. Це правопорушення кваліфікується за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Канал незаконного переправлення осіб за кордон викрили оперативники Білгород-Дністровського та Ізмаїльського прикордонних загонів спільно з правоохоронцями.

Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Слідство триває.

Перетинали кордон через транзитну ділянку траси «Одеса-Рені» з підробленими документами: викрито черговий канал переправки ухилянтів

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x