На одній з ферм Болградського району виявили лейкоз великої рогатої худоби: введено карантинні обмеження

0 коментарів 23625 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У селі Весела Долина ферму МТФ ДП ДГ «Комунар СГІ-СЦНС» оголошено неблагополучною. Там введено карантинні обмеження у зв’язку з виявленням лейкозу великої рогатої худоби. Таке рішення було прийнято сьогодні, 20 липня, на засіданні комісії з питань надзвичайної протиепізоотичної ситуації у Болградській РВА. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM» із посиланням на районну адміністрацію.


Т.в.о. начальника Болградського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області Олена Радулова зазначила, що було проведено лабораторне дослідження патологічного матеріалу та встановлено позитивний результат на лейкоз у 21 голови великої рогатої худоби в даному підприємстві.

Аби не допустити подальше розповсюдження хвороби, члени комісії затвердили відповідний план спеціальних заходів з ліквідації і профілактики лейкозу на зазначеній фермі. Керівнику господарства доведеться дотримуватися та виконувати усі передбачені у такому випадку вимоги.

Карантинні обмеження з неблагополучної ферми будуть зняті за рішенням надзвичайної протиепізоотичної комісії при Болградській РДА після отримання двох підряд негативних результатів серологічного дослідження великої рогатої худоби.

Нагадаємо, така ж сама проблема нещодавно торкнулася села Новоселівка Кілійської громади.

На одній з ферм Болградського району виявили лейкоз великої рогатої худоби: введено карантинні обмеження

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x