Минулої доби ворог атакував острів Зміїний скиданням фугасної авіабомби – ОК “Південь”

0 коментарів 35424 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Обстановка на півдні України  залишається напруженою.  Протягом минулої доби зафіксовано понад 70 артилерійських обстрілів з витратою понад 460 снарядів. На світанку із застосуванням тактичної авіації ворог атакував острів Зміїний скиданням фугасної авіабомби. Про це повідомили в оперативному командуванні «Південь», розповідає «Бессарабія INFORM».


Ворог продовжує знаходитись вздовж лінії фронту ─ в обороні, але тривають обстріли правобережжя, не припиняються активні аеророзвідки, застосовується і тактична авіація.

«Сили оборони півдня ведуть контрбатарейну боротьбу, напружено працює ППО», ─ йдеться у повідомленні оперативного командування.

Під ворожим вогнем зокрема опинилися Веселе, Гаврилівка, Велетенське. Херсон і Антонівку ворог обстрілював 8 і 5 разів відповідно. Вбито двоє цивільних, а ще три людини отримали поранення.

Крім того, над Миколаївщиною вчора знищено 4 повітряних шпигуни та ще один над Херсонщиною, а вночі ворог здійснив ракетно-дронову атаку із застосуванням ударних безпілотників типу “Shahed-136” та ракет морського базування типу «Калібр».

«Наші ракетно-артилерійські підрозділи продовжують зменшувати сили ворога. За минулу добу відмінусовано 11 окупантів, човен, станцію РЕБ та крупнокаліберну гармату «Мста-Б», ─ повідомили військові.

В ОК «Південь» наголосили, що рівень ракетної загрози залишається надзвичайно високим. У Чорному та Азовському морях розподілено корабельне угруповання ворожого флоту з 12 кораблів з розрахунку 9 і 3 відповідно. При цьому в Чорному морі перебуває три ракетоносії – два надводних, один підводний. Загальне спорядження – до 18 ракет типу «Калібр».

«Не нехтуйте попередженнями про повітряну небезпеку, переходьте в укриття, до невідомих та підозрілих предметів не наближайтесь, не торкайтесь, викликайте фахівців», ─ закликають військові.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x