Через блокування “зернового коридору” зріс вантажопотік у напрямку дунайських портів “Ізмаїл” та “Рені”

0 коментарів 28674 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Блокування “зернового коридору” змінило напрямок залізничних перевезень зернових на дунайські порти, тарифи знаходяться на узгодженні з Молдовою. Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ “Укрзалізниця” (УЗ) Валерій Ткачов на нараді з вантажоперевізниками, передає “Інтерфакс-Україна”.


Як повідомляє агентство з посиланням на Ткачова, неефективна робота “зернового коридору” призвела до падіння перевезень залізницею в напрямку портів Великої Одеси.

“За тиждень тут інспектують чотири-шість суден, а вчора взагалі жодного, і сьогодні всіляко блокують. Якщо коридор і працює, то вкрай негативно“, – зазначив він.

“Ніхто не може сказати, чи працюватиме Чорноморська зернова ініціатива, але на 90%, це мій особистий прогноз, коридор буде або закрито, або він працюватиме, як зараз – украй неефективно”, – додав Ткачов.

Водночас, за його словами, зріс вантажопотік у напрямку дунайських портів “Ізмаїл” та “Рені”. Наразі перевізники чекають на оголошення нових тарифів Молдовською залізницею.

Ткачов нагадав, що наразі тарифи на транзитні перевезення залізничним транспортом територією Республіки Молдова на 57% вищі за ті, що діють в “Укрзалізниці”. Водночас з 1 липня вони ще підвищилися на 8-11% (8% – базове підвищення +3% у зв’язку зі зміною курсу швейцарського франка, у якому відбуваються розрахунки між Україною та Молдовою – ред.).

Керівник УЗ повідомив, що молдовська сторона вже надала Україні пропозицію з оновленими тарифами на вантажоперевезення сільгосптоварів. Однак в УЗ залишилися неузгоджені питання щодо принципів застосування знижки (підсумовування за номенклатурами для всіх експедиторів чи лише за одним вантажоперевізником) і термінів її розрахунку (щомісяця або щокварталу).

“Ми виклали письмово низку методологічних запитань і надішлемо відповідний запит молдовським колегам”, – сказав Ткачов і додав, що українська сторона розглядає можливість надання знижок на транзитні вантажоперевезення для Молдови.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x