“Завдяки вам кожного дня рятуються життя багатьох наших співвітчизників” – мер Ізмаїлу Андрій Абрамченко висловив щиру повагу донорам міста

0 коментарів 12717 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 14 червня, – Всесвітній день донора. Міський голова Ізмаїлу Андрій Абрамченко у цей день висловив щиру повагу кожному донору міста за важливу та відповідальну життєву позицію, за чуйність та небайдужість, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


“Під час широкомасштабної агресії російської федерації проти України, завдяки Вам кожного дня рятуються  життя багатьох наших співвітчизників – поранених Захисників і Захисниць, цивільних жертв ракетних та артилерійських ударів. Бути донором під час війни — це важливий внесок в нашу спільну Перемогу! Від імені Ізмаїльської міської ради та її виконавчого комітету дозвольте висловити щиру повагу кожному донору міста за важливу та відповідальну життєву позицію, за чуйність та небайдужість. Міцного здоров’я Вам, незламності духу й наснаги!”, – сказав у своєму привітальному слові мер.

У Департаменті охорони здоров’я Одеської ОДА розповіли про користь здачі крові для власного здоров’я:

  • Вже одна донація стимулює роботу серця, печінки та селезінки.
  • Регулярне донорство знижує ризик розвитку тромбозів та онкологічних захворювань.
  • Системні донори загалом менше хворіють і довше живуть, що може бути пов’язано як з користю від самих донацій, так і з тим, що такі люди ведуть здоровіший спосіб життя.
  • Донорську кров перевіряють на ВІЛ, сифіліс і гепатити, а перед її здачею у людини перевіряють рівень гемоглобіну та деякі інші показники крові. Тож донорство — гарний спосіб до певної міри контролювати стан свого здоров’я.
  • Так званий ефект warm glow, коли людина відчуває радість від зробленої доброї справи — теж про здоров’я, зокрема ментальне.
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x