Затятий пристарілий “комуняка” з Аккерману може загриміти на 5 років до тюрми за поширення символіки тоталітарних режимів

0 коментарів 37989 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Поліцейські повідомили про підозру 60-річному жителю Білгорода-Дністровського у поширенні символіки комуністичного та нацистського тоталітарних режимів. Відповідно до санкції ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України, чоловіку загрожує обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років, з конфіскацією майна або без такої, повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на інформацію ГУНП в Одеській області. 


Викрили правопорушника співробітники СБУ спільно з Управлінням протидії кіберзлочинам в Одеській області ДКП НПУ та слідчими Білгород-Дністровського РВП.

Правоохоронці встановили, що 60-річний громадянин на власній сторінці в російській соціальній мережі «ВКонтакте», заблокованій в Україні, з метою доведення до широкого кола осіб комуністичної ідеології, у своїх дописах поширював публікації із зображенням символіки комуністичного та нацистського тоталітарних режимів, що підтверджено висновками судової мистецтвознавчої експертизи.

«За наявності достатніх доказів, які зібрали правоохоронці під час досудового розслідування, слідчі під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у поширенні символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів. Це правопорушення передбачене частиною 1 статті 436-1 Кримінального кодексу України і карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої. Слідство триває», – прокоментував начальник територіального підрозділу поліції Павло Бобчинський.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x