Замість пошани ─ приниження: мешканця Білгород-Дністровщини судитимуть за насилля над старенькою матір’ю

0 коментарів 33777 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Літня жінка систематично потерпала від образ та погроз сина, коли той перебував у стані алкогольного сп’яніння. Правоохоронці висунули чоловіку обвинувачення у правопорушенні, передбаченому статтею 126-1 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке вона тягне за собою, – до двох років позбавлення волі. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM» із посиланням на ГУПН в Одеській області.


Більш як пів року 48-річний житель одного з сіл Татарбунарської громади ображав 70-річну матір, з якою проживав під одним дахом. Свою поведінку він виправдовував тим, що та постійно висловлювала своє невдоволення його «любов’ю до чарки». У нетверезому стані чоловік влаштовував пенсіонерці сварки, лаявся на неї, принижував її та погрожував їй фізичним насильством.

Жінка не могла більше терпіти домашнього тирана та зверталася до поліції. Правоохоронці складали відносно правопорушника адміністративні матеріали, передбачені за домашнє насильство статтею 173-2 КУпАП, а фігурант за рішенням суду лише сплачував штрафи.

Поліцейські проводили з ним профілактичні бесіди, закликали схаменутися, з повагою ставитися до матері і не доводити ситуацію до кримінальної відповідальності, що в рази суворіша. Проте горе-син не зробив для себе належних висновків.

Останній раз через насилля з боку сина, літній жінці довелося просити захисту у сусідів та ночувати в них.

«Після повідомлення жінки про те, що її син вчергове влаштував гучну сварку, унаслідок чого вона змушена була ночувати у сусідів, поліцейські розпочали провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України. Зібравши достатньо доказів протиправних дій чоловіка, правоохоронці висунули йому обвинувачення у домашньому насильстві, тобто умисному систематичному вчиненні психологічного насильства щодо іншої особи, з якою винний перебуває у сімейних відносинах, що призводить до психологічних страждань, погіршення якості життя потерпілої особи. Обвинувальний акт скеровано до суду. Тепер правопорушнику загрожує покарання громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років», – прокоментував начальник відділення поліції № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Віктор Дудка.

Правоохоронці вкотре наголошують: якщо ви зазнаєте домашнього насильства у будь-якій його формі або стали свідком такого правопорушення, телефонуйте на спецлінію «102». Також ви можете отримати інформаційну, психологічну, юридичну консультації та інші види допомоги, звернувшись за номерами телефонів: 15-47 – Урядова «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей; 0 800 213 103 – Єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x