В Саратській громаді відбувся відкритий обласний турнір з вільної боротьби, присвячений видатному місцевому тренеру: “винуватець” свята був присутній особисто

0 коментарів 26298 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


15 червня 2023 року у селищі Сарата відбувся великий спортивний захід, на який з’їхались спортсмени з різних куточків Одеської області. Свої вміння та навички учасники демонстрували під пильним оком засновника цього виду спорту – вільної боротьби – у колишньому Саратському районі,  Афанасія В’ячеславовича Кіма, який сьогодні відзначає 77-річний день народження. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Саратську селищну раду.


Афанасій Кім народився 15 червня 1946 року у Казахстані. В 1969 році закінчив Киргизький інститут фізичної культури та спорту, після чого працював в спортивному товаристві «ОПАЛА» тренером. У 1972 році йому запропонували роботу тренера з вільної боротьби у селі Зоря, нині Саратської громади. Згодом до тренувань місцевих дітлахів почали долучатись діти зі смт Сарата.

Загалом  Афанасій В’ячеславович Кім віддав тренерській праці 20 років. Його вихованці  були надзвичайно перспективні борці вільного стилю, які навіть приймали участь в Чемпіонаті колишнього СРСР серед сільських колективів фізкультури. А деякі, як от Василь Георгійович Златов та  Георгій Васильович Георгієв, з часом продовжили розвивати цей вид спорту та стали тренерами-викладачами Саратської ДЮСШ.

Відкриття обласного турніру з боротьби вільної розпочалось з видовищних номерів вихованців відділення спортивної акробатики Саратської дитячої юнацької спортивної школи (тренер-викладач, майстер спорту зі спортивної акробатики, лауреат міжнародних конкурсів циркового мистецтва Євген Захаров).

Потім розпочався вже сам обласний турнір з вільної боротьби, у якому прийняли участь у різних вагових категоріях 146 учасників, а саме спортсмени Саратської громади та гості з м. Ізмаїл, м. Одеса, м. Білгород-Дністровський, смт Тарутине, м. Татарбунари, с. Виноградівка, с. Кубей Болградського району, Кулевчанської та Кілійської громад.

Відмітимо, що змагання проходили досить напружено та емоційно. За результатами борцівських сутичок вихованці КЗ «Саратська ДЮСШ» посіли наступні призові місця:
с-ще Сарата, тренер – Погосян А.С.:
– Чакір Вікторія – 3 місце (36 кг);
– Якушев Андрій – 3 місце (85 кг);
– Попов Максим – 3 місце (65 кг);
– Кліванський Артем – 3 місце (38 кг);
– Білошицький Максим – 3 місце (68 кг)
с. Новоселівка, тренер – Пєнов С.І.
– Кірєв Платон – 1 місце (32 кг);
– Реу Михайло – 1 місце (38 кг);
– Гросу Максим – 2 місце (55 кг);
– Реу Віктор – 3 місце (47 кг);
– Шабанов Максим – 3 місце (47 кг);
– Бєжан Микола – 3 місце (29 кг);
– Парпалак Ростислав – 3 місце (35 кг);

с. Зоря, тренери – В.В. Семьонкіна , Г.В. Георгієв:

– Ігнатенко Павло – 1 місце (25 кг);
– Версін Іван – 2 місце (26 кг);
– Тропанець Ігор – 3 місце (35 кг);
– Стоянов Даніїл – 3 місце (29 кг);
– Тропанець Степан – 2 місце (35 кг);
– Червоненко Даніїл – 1 місце (42 кг);
– Кулінська Анна – 1 місце (42 кг);
– Делечук Костянтин – 2 місце (62 кг);
– Владов Дмитро – 2 місце (55 кг);
– Влаєв Василь – 1 місце (68 кг);
– Сергієнко Сергій – 1 місце (65 кг).

“Щиро дякуємо командам-гостям турніру, що долучились до проведення цього незабутнього заходу. Величезна пошана і повага Збройним Силам України, завдяки яким ми маємо змогу розвивати спорт та проводити різноманітні турніри” – відзначили у Саратській селищній раді.

В Саратській громаді відбувся відкритий обласний турнір з вільної боротьби, присвячений видатному місцевому тренеру: "винуватець" свята був присутній особисто

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x