В Арцизькій громаді планують втілити пілотний проєкт із сортування сміття: перейматимуть досвід Ізмаїла

0 коментарів 27216 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Арцизька міська рада спільно з громадською організацією «ЕКО – НОВАЦІЇ» розробляють та планують втілити пілотний проєкт з роздільного збирання та сортування відходів аби вирішити проблеми збирання, накопичення, переробки, утилізації, видалення, знешкодження та захоронення твердих побутових відходів. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” із посиланням на офіційний сайт громади. 


Як зазначається, згідно проекту в житлових масивах міста будуть встановлені спеціальні контейнери для збору пластику. При наповненні контейнери будуть забиратися спецмашиною та вивозитися на склад. Сировина відправлятиметься до пресу і формуватиметься у тюки, з подальшою здачею підприємствам на вторинну переробку.

«Наразі проєкт подано до участі в міжнародних грантових конкурсах. Дуже сподіваємося на підтримку в реалізації цієї ідеї. На наступному тижні плануємо перейняти досвід міста Ізмаїл, в якому сортування сміття успішно здійснюється вже декілька років», – зауважив міський голова Сергій Парпуланський.

Також міський голова у своєму дописі у соціальній мережі Фейсбук звернувся до мешканців громади  з проханням висловити свої думки щодо проєкту в цілому та пропозиції стосовно розташування майбутніх точок сортування.

Як повідомляла “БІ”, в Аккермані планують вирішити проблему поводження з побутовими відходами.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x