Справу затриманого за корупцію замкомандира військової частини Нацгвардії з Ізмаїлу передали в суд: майора можуть звільнити з-під варти за мільйон

1 коментар 43740 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Обвинувальний акт стосовно заступника командира військової частини Нацгвардії з Ізмаїлу, якого у лютому поточного року затримали за вимагання хабаря від вдови загиблого нацгвардійця, передали в суд. Майора звинувачують у зловживанні впливом за ч. 2 ст. 369-2 КК України. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” із посиланням на Спеціалізовану прокуратуру у сфері оборони південного регіону.


Як повідомляла “БІ”  заступника командира по роботі з особовим складом військової частини 3058 Національної гвардії України затримали 2 лютого 2023 року. Майор вимагав хабар від вдови нацгвардійця з Ізмаїлу за не перешкоджання в оформленні одноразової грошової допомоги, що гарантована державою родині військовослужбовця, який загинув під час бойових дій.

Початково керівник вимагав 10% від належної суми виплати – це близько одного мільйона гривень. Затримали його при отриманні частини неправомірної вигоди в розмірі 150 тисяч грн.

За інформацією “БІ”, ізмаїльський нацгвардієць загинув на самому початку повномасштабного вторгнення рф в Україну – в березні минулого року, під час несення служби на території Донецької області, в Маріуполі.

Родина так і не змогла його поховати – морг при маріупольській лікарні розбомбили, тіло безслідно зникло. Але було підтвердження смерті і родина воїна мала повне право на отримання гарантованої державою одноразової грошової допомоги. Проте оформити її ніяк не могла – заважав цьому заступник командира по роботі з особовим складом військової частини 3058 Національної гвардії України, який створював штучні перепони і поставив умову – “Хочете оформити допомогу – діліться”.

Миритися з такою несправедливістю вдова полеглого бійця не стала – не за це воював її чоловік… Вона звернулась за допомогою до правоохоронців, які провернули блискучу операцію із затримання нечистого на руку військового начальника.

Наразі заступнику командира частини повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі понад 1 млн гривень.

Згідно санкції статті, за прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди, військовому загрожує штраф від двох тисяч до п’яти тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Ale Starec
Ale Starec
10 месяцев назад

Эту мразь НЕЛЬЗЯ не изолировать от общества! Как эти “судьи” будут смотреть в глаза людям? Только тюрьма и НАДОЛГО и с КОНФИСКАЦИЕЙ!

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x