Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Факти жорстокого поводження з тваринами: в Одеській області розслідують низку кримінальних правопорушень

0 коментарів 24840 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У поточному році в регіоні почастішали випадки жорстокого поводження з тваринами. Правоохоронці розслідують низку таких правопорушень. Про деякі найбільш резонансні розповість «Бессарабія INFORM», посилаючись на ГУНП в Одеській області.


У квітні під час моніторингу соціальних мереж правоохоронці виявили відеопублікації із дописом про оренду за грошову винагороду морських котиків одеського дельфінарію для фотозйомки. В рамках кримінального провадження допитано ряд свідків, витребувано та долучено до матеріалів справи відповідні дозвільні документи, із залученням спеціалістів екологічної інспекції, Держпродспоживслужби, Українського наукового центру екології моря  проведено огляд місць утримання тварин та ряд інших слідчих дій. Фахівцями-екологами  наразі проводяться необхідні лабораторні дослідження, спрямовані на встановлення умов утримання тварин. Досудове розслідування кримінального провадження  триває.

Також у квітні поліцейські розпочали інше кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з лебедем, яке мало місце на території одеського дендропарку. Було встановлено, що очільниця дільниці спільно з охоронцем ножицями підрізали крила самці дикого лебедя, яка оселилася у ставку на території парку. Після проведених ветеринарних оглядів у птаха виявили  відкритий перелом променевої і ліктьової кістки, анорексію та зневоднення. На теперішній час в рамках кримінального провадження призначено судово-ветеринарну експертизу,  висновки якої будуть враховуватися при  вирішенні  питання щодо повідомлення про підозру.

Крім того, наприкінці квітня до поліції звернувся представник однієї з громадських організацій із проханням притягнути до відповідальності громадянку, яка жорстоко поводилась зі своїм конем, що призвело до його смерті. Власниця тварини  не надавала їй належного догляду, залишала без забезпечення належних умов життя, які відповідають її біологічним, видовим та індивідуальним особливостям. Тварина залишалась без їжі, води, сну. Унаслідок тілесних ушкоджень у вигляді пролежнів, множинних саден, виснаження з ускладненням у вигляді поліорганної недостатності, кінь помер. В рамках провадження проведено судово-ветеринарну експертизу та інші слідчі дії. Нині вирішується питання щодо повідомлення фігурантці про підозру.

У поліції зауважують, що згідно із законодавством, за жорстоке поводження з тваринами, що належать до хребетних,  якщо такі дії призвели до тілесних ушкоджень, каліцтва чи їх загибелі, в залежності від тяжкості злочину, передбачено кримінальне покарання від обмеження волі строком від одного року, до восьми років ув’язнення.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x