У порту Ізмаїла прискорилося вивантаження вагонів, але ситуація з перевезенням збіжжя залишається складною

0 коментарів 20277 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Обсяг вивантажених вагонів із зерновими у порту Ізмаїл останнім часом зріс з 70 до 96 одиниць на добу. Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, передає Rail.insider.


За словами Валерія Ткачова, завдяки покращенню погодних умов добовий показник вивантаження вагонів із зерном зріс, проте ситуація залишається складною. За теперішніх обсягів вивантаження час очікування сягає 31 добу. Показник середньодобового вивантаження за травень — 79 вагонів зі збіжжям.

На думку представника УЗ, серед причин накопичення вагонів:

— масова переорієнтація вагонопотоку із зерном на транспортування в напрямку Ізмаїл через блокування «зернового коридору» та обмежень на західних стиках;
— велика кількість операторів та низьке технічне забезпечення операторів у порту (відсутність критих складів; потужної розвантажувальної техніки та обладнання);
— залежність від погодних умов.

Окрім того, до портів Великої Одеси наразі прямують 902 вагони із зерновими вантажами. Водночас минулої доби у порту вивантажили 125 вагонів зі збіжжям, а середньодобовий показник за травень становить 274 вагони із зерновими. Черга не перевищує чотирьох діб.

«Фіксуємо значне зменшення показника добового вивантаження вагонів зі зерном у портах Великої Одеси (раніше вивантаження коливалося від 700 до 900 вагонів на добу)», — уточнив Валерій Ткачов.

Це пов’язано передусім з тим, що країна-агресорка фактично блокує роботу «зернового коридору».

«За інформацією від Одеської залізниці, 0 суден за минулий тиждень пройшли інспекцію, 0 суден — у зоні інспектування; 0 суден зареєстровано на огляд. Приблизно 60 суден в очікуванні огляду», — додав представник Укрзалізниці.

Нагадаємо, минулого тижня “УЗ” закликала перевізників утриматися від відправлення вагонів у напрямку порту Ізмаїла.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x