Порт на Одещині умисно ухилявся від сплати податків – підприємство відшкодувало державі вже понад 28 млн грн

0 коментарів 24948 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Посадовець ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ» умисно ухилявся від сплати податків у особливо великому розмірі. Порт відшкодував державі понад 18 млн грн несплачених податків. Загалом, завдяки проведеним правоохоронцями заходам, на початку квітня цього року державним підприємством відшкодовано завдані збитки, штрафні санкції та пеню у повному обсязі на загальну суму 28,3 млн гривень.


Як повідомили в Одеській обласній прокуратурі, прокурори повідомили про підозру службовій особі ДП «МТП «Чорноморськ» щодо умисного ухилення від сплати податків у особливо великому розмірі (ч. 3 ст. 212 КК України).

Слідством встановлено, що службовець Порту умисно ухилився від сплати податку на додану вартість та податку на прибуток підприємства шляхом завищення податкового кредиту та валових витрат. Так, підозрюваний включив у звітні (податкові) періоди з 2015 по 2018 рік до складу податкового кредиту та валових витрат суми коштів по фіктивним фінансово-господарським операціям з низкою підприємств та безпідставно відобразив ці суми у податкових деклараціях. Такі протиправні дії призвели до ненадходження до бюджету України 18,7 млн гривень.

Загалом, завдяки проведеним правоохоронцями заходам, на початку квітня 2023 року державним підприємством відшкодовано завдані збитки, штрафні санкції та пеню у повному обсязі на загальну суму 28,3 млн гривень.

Кримінальне провадження стосовно працівника Порту скеровано до суду на підставі ч. 4 ст. 212 КК України.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x