Одеському екс-нардепу Маркову та ще двом “регіоналам” повідомили про підозру у державній зраді

0 коментарів 15795 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Слідчі Служби безпеки повідомили нову підозру в державній зраді колишнім народним депутатам від “Партії регіонів” Олегу Царьову, Дмитру Святашу та одеситу Ігорю Маркову.


Як повідомили у пресслужбі відомства, ексдепутати переховуються від правосуддя на території країни-агресора.

“На підставі нових доказів слідчі СБУ повідомили всім трьом фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану)”, – зазначається у повідомленні.

За даними слідства, Ігор Марков регулярно виправдовував збройну агресію РФ проти України.

“Відео з його провокаційними виступами не раз показували в ефірах центральних російських телеканалів”, – уточнили в СБУ.

Слідчі СБУ додатково кваліфікували злочинні дії Маркова за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 436 (пропаганда війни), ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Співпрацював із керівництвом Міноборони РФ після початку повномасштабного вторгнення і Олег Царьов.

“Встановлено, що екснардеп “зливав” агресору інформацію про наслідки ворожих повітряних ударів по території України. Саме він передав окупантам детальні відомості про результати ракетного обстрілу Кременчуцького нафтопереробного заводу”, – зазначають у спецслужбі.

У СБУ наголошують, що цю інформацію Царьов отримав від ще одного “регіонала” – Святаша.

Як встановили слідчі, після 24 лютого минулого року Святаш активно виступав на підтримку країни-агресора, за що РФ розглядала його “як потенційного гауляйтера Харківщини”.

За інформацією СБУ, він передавав загарбникам інформацію про озброєння, час і напрямок руху підрозділів Сил оборони територією регіону.

Розвіддані зрадник отримував через свої “партійні” зв’язки на території Харківської області.

За всіма новими викритими фактами тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочинів і притягнення винних до відповідальності.

У СБУ нагадують, що раніше спецслужба вже повідомила цим фігурантам про підозру у вчиненні інших злочинів проти державної безпеки України.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x