Нові випадки сказу в Бессарабії – на цей раз в Ізмаїлі та Кілії

0 коментарів 67257 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Бессарабії зафіксовано ще декілька випадків сказу тварин. Осередки захворювання виявлені у містах Ізмаїл та Кілія, повідомляє “Бессарабія INFORM”. 


З цього приводу в Ізмаїльській РДА на цьому тижні відбулось екстрене засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії.

Згідно з інформацією начальника Ізмаїльського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області Дмитра Дімова, комісією були прийняті рішення щодо визначення неблагополучним по сказу тварин одне з приватних подвір’їв в місті Ізмаїл по вулиці Івана Франка, а також території у місті Кілія по вулицям Ізмаїльська, Перемоги, Європейська та Челюскіна. Які самі тварини виявились інфікованими, у райдержадміністрації не повідомляють.

В ході засідання було вирішено ввести з 15 травня карантинні обмеження по сказу тварин на територіях цих пунктів спалаху захворювання на сказ.

“З метою запобігання виникнення та розповсюдження захворювання на сказ затверджено план заходів щодо ліквідації та профілактики сказу. План заходів оперативно проводиться фахівцями Ізмаїльського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області”, – прокоментували надзвичайну ситуацію у РДА.

Нагадаємо, декілька тижнів тому випадок сказу було зафіксовано також в Кислицях Саф’янівської громади Ізмаїльського району. Захворювання виявили після експертизи у знайденої в селі мертвої лисиці. Після цього у населеному пункті фахівцями Ізмаїльського районного управління ГУ Держпродсподживслужби в Одеській області була організована масова вакцинація проти сказу собак та котів.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x