На Одещині алабай покусав дитину та загриз безневинного домашнього тер’єра – хазяйку небезпечної тварини притягнуть до відповідальності

0 коментарів 23436 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Жителька Одещини, алабай якої покусав дитину та загриз сусідського пса, понесе відповідальність за порушення правил утримання собак. Відносно правопорушниці поліцейські склали адміністративні матеріали за ч. 3 ст. 154 КУпАП. Жінці загрожує штраф з конфіскацією тварини. 


Про це повідомляє “Бессарабія INFROM” з посиланням на ГУНП в Одеській області.

За інформацією поліції, 15 травня до поліції звернулася жителька одного з сіл Раухівської громади Березівського району із повідомленням, що сусідський алабай покусав її 10-річну доньку.

Дитину доставили до лікарні з ранами руки та обличчя, її життю наразі нічого не загрожує.

Як з’ясували правоохоронці, дівчина гралася із сусідськими дітьми у їхньому дворі, де знаходився пес. Несподівано він зірвався з ціпка та напав на дитину. Господиня відтягнула собаку та викликала «швидку».

Поліцейські, встановивши обставини події, відносно власниці тварини склали протокол за ч. 3 ст. 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення за фактом утримання незареєстрованого собаки у місцях, де це заборонено відповідними правилами, що спричинило заподіяння шкоди здоров’ю людини. Також з жінкою правоохоронці провели профілактичну бесіду та нагадали правила щодо утримання собак.

Однак вже за п’ять годин, поліцейські вдруге отримали виклик за тією ж адресою: пес знову зірвався з цепу, вискочив за огорожу та загриз тер’єра місцевої жительки, який пробігав повз двір.

Відносно власниці алабая правоохоронці вдруге склали матеріали за тією ж статтею КУпАП. Адміністративні матеріали поліцейські скерували до суду.

Власниці собаки, відповідно до санкції вищезгаданої статті, загрожує штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 до 3400 гривень) з конфіскацією тварини.

Правоохоронці закликають громадян відповідально ставитися до утримання домашніх улюбленців, особливо якщо це собаки з визначеного Переліку небезпечних порід.

“Нагадаємо, що ст. 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення встановлює відповідальність за утримання собак і котів у місцях, де це заборонено відповідними правилами, утримання незареєстрованих собак, приведення їх у громадські місця, вигул собак без повідків та намордників (крім собак, породи яких не внесені до Переліку небезпечних порід собак) чи в не відведених для цього місцях, а також неприбирання власником тварини її екскрементів під час перебування тварини у громадському місці (крім вигулу у спеціально відведених для цього місцях), у тому числі вчинені особою повторно протягом року, а також якщо це спричинило заподіяння шкоди здоров’ю людини або її майну”, – сказано у зверненні обласної поліції до громадян.

Як повідомляла нещодавно “БІ”, випадки нападу собак небезпечних порід почастішали і в Ізмаїльському районі. Як бачимо, поліція реагує на такі випадки блискавично. А власникам таких тварин вкотре хочемо нагадати – відповідальність за собаку і наслідки її поведінки несете саме ви!

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x