Має не просто існувати на папері: силовики просять Верховну Раду відкласти проект з оплати праці військових

0 коментарів 24624 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Силовики попросили Верховну Раду України до кінця травня спільно у робочій групі розробити законопроект з оплати праці військових. Правки не враховують особливостей проходження служби у різних регіонах та виконання завдань різного ступеня складності, вважають військові. Про це повідомив голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія.


“Отримали від силового блоку листа з їх баченням з оплати праці особового складу. Військові вважають, що проголосована нещодавно правка не вирішує питання, пов’язані з грошовою винагородою, зокрема, терміновиків та курсантів”, – написав він.

Крім того, на думку військових, текст правки не враховує особливостей проходження служби у різних регіонах та виконання завдань різного ступеня складності. Вони наголошують, що система оплати праці має бути справедливою та забезпеченою бюджетним фінансуванням, а не просто існувати на папері.

Також, зазначають вони, “популізм у цьому питанні може мати вкрай негативні наслідки та викликати розчарування”. “Тому автори листа пропонують надалі розробляти нормативну базу з оплати праці захисників більш диференційовано та головне – із залученням командування та представників сектору нацбезпеки та оборони”, – розповів парламентарій.

Нагадаємо, 10 квітня Верховна Рада ухвалила рішення про повернення військовим доплати у 30 тис. грн. Однак, це рішення передбачає повернення надбавки захисникам шляхом економії на скороченні зарплат для державних службовців та менеджменту державних підприємств.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x