Делегація Ізмаїльського університету відвідала Стамбул із освітянською місією

0 коментарів 31941 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Ізмаїльський державний гуманітарний університет з 2019 року співпрацює зі Стамбульським фондом науки і культури. В межах співпраці делегація ІДГУ відвідала Туреччину, а саме столицю трьох імперій – місто Стамбул.


Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на пресслужбу вишу.

Під  час стажування професорсько-викладацький склад ІДГУ прослухав ряд лекцій на тему «Інноваційні методи виховання та розвитку мислення у студентів», які провів професор Ататюркського університету Халим Улаш. Професором також було представлено освітній проєкт Гарвардського університету «Project Zero», до якого було запропоновано долучитися викладачів ізмаїльського вишу.

“Project Zero – це дослідницька група ентузіастів Гарвардського університету, які займаються проведенням наукових досліджень, присвячених питанням освіти, мислення, навчання та творчості. Звісно, в умовах глобалізації сучасного суспільства та швидкого темпу розвитку освітньої системи виникає необхідність перегляду практичних та теоретичних підходів до змісту освіти та професійної підготовки викладачів, тому запровадження інноваційних підходів до навчання майбутніх спеціалістів є одним з пріоритетних напрямів реформування освіти”, – зазначили в ІДГУ.

Протягом лекцій професора Халима Улаша були надані детальні рекомендації для викладачів щодо створення атмосфери мислення та дискусії в аудиторії. У заключній частині лектор наголосив, що під час викладання викладач повинен зосередитися на його унікальній місії – максимальному розвитку мислення, необхідністю ставити питання «Чому?», а не тільки «Що?» і «Як?».

Під час візиту до столиці Туреччини також відбулась зустріч ізмаїльської делегації із ректоратом Стамбульського університету «Üsküdar University».

“Це не лише потужний заклад вищої освіти, а й той, що впевнено крокує  у майбутнє. У цьому ми переконалися щонайперше з урочистою зустрічі з ректором університету – докторкою психологічних наук, професоркою Nevzat Tarhan  (авторкою фундаментальних праць із проблематики усвідомленого батьківства («Conscious family), самоцінності дослідницької діяльності особистості (Faith in the laboratory) та ін. На урочистостях були присутні не лише проректори, декани факультетів, завідувачі випускових кафедр, керівники міжнародного відділу й численних центрів щодо надання освітніх послуг, а й представники сенату студентства. У привітальному слові, зокрема, ректора були висловлені щирі побажання до співпраці з нашим університетом за усіма напрямками діяльності сучасного амбітного університету, який вибудовує стратегію за такими принципами: науковість, академічна незалежність, міждисциплінарна методика викладання, підтримка студентів”, – розповіли учасники поїздки.

Професор  Ільхам Мірадж провів екскурсію по навчальному закладу, ознайомив з його історією. Українські викладачі були ознайомлені з різними факультетами (інженерії та природничих наук, медичних наук, комунікаційних досліджень, аспірантурою). Плідним виявилось неформальне спілкування з представниками студентського самоврядування відносно організації активного дозвілля студентів, екологічно спрямованих дій навколо проблематики озера Еймир, «кампусного буття» тощо. Зворушливою була зустріч із співвітчизниками, які навчаються в цьому університеті – Софією Гордієнко і Владою Нєдєвою.

Представники університету під час поїздки ознайомилися з культовими спорудами у районі Фатіх, зокрема, відвідали Блакитну мечеть – одну з найбільших та найгарніших мечетей Стамбула, найвидатнішу пам’ятку ісламської та світової архітектури; побачили мечеть Ая-Софія (Собор Святої Софії) – цю споруду вважають світовим культурним надбанням, вона належить до спадщини ЮНЕСКО; палац Топкапи – головний палац Османської імперії до середини XIX століття, а також відвідали Медресе Гази Атік Алі-паші (1497 р.) та Медресе Рустема-паші (1551).

Ізмаїльські освітяни сподіваються і на подальше зміцнення творчих зв’язків із Туреччиною. І мають у цьому плані надзвичайно сприятливі обставини – багатовекторна співпраця зі стамбульським фондом науки й культури (Istanbul Foundation for science and Culture).

Делегація Ізмаїльського університету відвідала Стамбул із освітянською місією

Делегація Ізмаїльського університету відвідала Стамбул із освітянською місією

Делегація Ізмаїльського університету відвідала Стамбул із освітянською місією

Делегація Ізмаїльського університету відвідала Стамбул із освітянською місією Делегація Ізмаїльського університету відвідала Стамбул із освітянською місією Делегація Ізмаїльського університету відвідала Стамбул із освітянською місією

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x