В Ізмаїльському управлінні водного господарства доповіли про готовність до активної фази поливного сезону

0 коментарів 20223 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Ізмаїльському управлінні водного господарства доповіли про готовність до активного поливного сезону – зазначили площу, кількість водокористувачів та роботи, які проводяться для покращення якості. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на управління.


Минулий зрошувальний сезон завершився у грудні 2022 року. Розпочати його довелося вже за два місяці, адже повна відсутність дощів у лютому та незначна кількість у березні виснажили землю. На щастя, у квітні природа віддала борги, рясно заливши усю Бессарабію, тож додаткова волога була непотрібна. І тільки зараз в управлінні готуються до активної фази полива.

Пауза між сезонами, за словами працівників Управління, використовувалась як час для налагодження мережі. Наразі здійснюється випробування систем зрошення, виявляються несправності та проводяться роботи з усунення поривів трубопроводів, ремонт засувок, агрегатів та іншого насосно-силового обладнання.

На сьогодні з водокористувачами укладено 32 договори на подачу води. Згідно цих договорів заплановані обсяги водоподачі на 2023 р. становлять 8700 тис.м3, запланована площа зрошення – 8320 га. Цього поливного сезону наше управління буде зрошуватикукурудзу, овочіта багаторічні насадження(сади та виноградники).

“Щоденно продовжуємо активно працювати, щобполивний сезон-2023 р. був вдалим та успішним, а врожаї наших аграріїв – великими та гарними!”, – зазначили в Управлінні.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x