Україна змінила деякі військові плани через «витік» даних Пентагону — CNN

0 коментарів 18630 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Українське воєнне командування вимушено змінило частину воєнних планів через «витік» секретних документів Пентагону щодо майбутнього контрнаступу.  


Про це пише CNN з посиланням на джерело, близьке до президента Володимира Зеленського.

Видання зазначає, що опубліковані у мережі дані розкривають слабкі місця в українському озброєнні, протиповітряній обороні, чисельності і готовності батальйонів, які готуються до контрнаступу.

Крім того, «злив» документів продемонстрував, що США шпигують не лише за ворогами, але й за союзниками. Американські чиновники побоюються, що викриття можуть поставити під загрозу чутливі джерела і скомпрометувати міжнародні відносини.

Зокрема, в одному з документів йдеться, що завдяки «радіотехнічній розвідці» вдалося дізнатися про пропозицію Зеленського у кінці лютого «нанести удари по місцям дислокації російських військ у Ростовській області росії» з використанням безпілотників.

Також «витік» даних підтвердив, що США глибоко проникли до мінборони рф та ПВК «Вагнер» і тепер росія буде намагатися виявити та прибрати ці джерела інформації.

Тим часом заступник прес-секретаря Пентагону Сабріна Сінгх повідомила, що у відомстві докладають «міжвідомчих зусиль» для оцінки наслідків «витоку».

«Міністерство оборони продовжує вивчати і оцінювати достовірність сфотографованих документів, які поширюються в соціальних мережах і, як видається, містять чутливі і засекречені матеріали. Було розпочато міжвідомчу роботу, зосереджену на оцінці впливу цих фотографій на національну безпеку США, а також на наших союзників і партнерів», — зазначила вона.

Сінгх додала, що офіційні особи США на вихідних говорили з союзниками і партнерами про цей витік і поінформували «відповідні комітети Конгресу». Також у Пентагоні посилили контроль співробітників за доступом до секретних документів.

Слід додати, що 9 квітня розслідувачі Bellingcat з’ясували приблизний термін “зливів” документів Пентагону. Деякі файли почали з’являтись у січні 2023 року на Discord-серверах для геймерів. Проте лише за місяць ці дані помітили і вони стали масово ширитися у соцмережах.

Нагадаємо, про появу “таємних воєнних документів” щодо планів НАТО щодо подальшої підтримки ЗСУ стало відомо 7 квітня. У Вашингтоні були впевнені, що за цим стоїть Москва.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x