У Міноборони вважають, що не можна дізнаватись про загибель військовослужбовця з Інтернету та розповіли, хто та коли має повідомляти трагічні новини рідним

0 коментарів 19656 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Міноборони України розповіли, хто має повідомляти про загибель військового рідним. Тож це – не командири і не офіційні сторінки бригад. Родичі не повинні дізнаватись про загибель військовослужбовця з Інтернету. В ЗСУ є спеціальний порядок оповіщення родичів про загибель військовослужбовця. Правом повідомляти цю інформацію наділені ТЦК СП. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.


“Не командири, не побратими, не офіційні сторінки бригад тощо. Працівники ТЦК СП мають досвід та спеціально навчені такими комунікаціям. Якщо тіло не знайдено, тоді родині повідомляється, що військовослужбовець зник безвісти за певних обставин. Такий військовослужбовець в обліку буде зі статусом “безвісти зниклий”, – підкреслила Маляр.

Вона зазначила, що тільки коли знайдено та ідентифіковано тіло, тоді повідомляється про загибель.

“В нас вже був випадок, коли бачили свідки загибель, але тіло не знайшли. Згодом військовослужбовець виявився живим. Тому, прохання до всіх у публічних комунікаціях про загибель, з поваги до родичів, дотримуватись простих правил: сповіщати публічно після того, як ТЦК СП повідомить родичам про загибель чи зникнення безвісти, повідомляти коректно статус – “загиблий” чи “безвісти зниклий”, – додала Маляр.

Нагадаємо, 18 квітня стало відомо про загибель екснардепа Олега Барни, який воював на Донеччині. Проте вже 19 квітня повідомляється, що його тіло не знайшли, тому смерть Барни підтвердити не можна.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x