У Болградському районі лише на 16 % можуть забеспечити роботою переселенців, які офіційно встали на облік у ЦЗ

0 коментарів 18279 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Болградському районі лише на 16 % можуть забеспечити роботою переселенців, які офіційно встали на облік у Центрі зайнятості населення. За понад рік змогли працевлаштуватися лише 26 внутрішньо переміщених осіб (далі – ВПО). Про це стало відомо під час щотижневої апаратної наради голови Болградської районної військової адміністрації, як розповіли журналісти місцевого видання Махала.


Начальник відділу економіки та агропромислового розвитку районної військової адміністрації Світлана Вербанова розповіла про стан роботи щодо працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Вона зазначила, що станом на 31 березня 2023 року на обліку по Болградському району перебуває 7800 переселенців, з них працездатні – 2845 осіб.

Відповідно до даних Єдиного державного реєстру ВПО станом на 30 березня 2023 року по Болградському району потребують працевлаштування 288 осіб. За інформацією Болградської філії Одеського обласного центру зайнятості станом на кінець березня поточного року налічується 47 вакансій.

З першого січня 2022 року по 28 березня 2023 року до філій Одеського обласного центру зайнятості в Болградському районі звернулись 141 ВПО.

Станом на 28 березня 2023 року кількість переселенців, які перебувають на обліку, становлять 43 особи, 72 особи знялись з обліку у зв’язку з виїздом та з інших причин.

За сприянням філій Одеського обласного центру зайнятості в Болградському районі працевлаштоване 26 ВПО (18,4% від загальної кількості осіб, які звернулися до Центрів зайнятості), в тому числі 5 ВПО з початку 2023 року.

Аналізуючи звіт Світлани Вербанової можна дійти висновку, що в Болградському районі – жахливе становище з можливістю працевлаштування. Вакансій на кількість населення катастрофічно не вистачає.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x