Партнерські відносини між бібліотеками Одеської області та Ліверпуля засвідчив король Чарльз ІІІ

0 коментарів 28134 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора, 26 квітня, відбулося урочисте підписання Меморандуму про встановлення партнерських відносин між Одеською обласною універсальною науковою бібліотекою імені М.С. Грушевського та Центральною бібліотекою Ліверпуля. Засвідчили цю подію король Великобританії Чарльз ІІІ та перша леді України Олена Зеленська.


Дружина Президента України долучилася до церемонії за допомогою відеозв’язку з Києва разом із Міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком. Король Великої Британії Чарльз ІІІ зазначив, що побратимство бібліотек України та Великобританії засвідчує підтримку України в складні часи війни, підтримку людей в Україні, які творять культуру, та висловив сподівання, на подальший розвиток дружніх взаємовідносин та встановлення нових контактів. Нагадаємо, що Ліверпуль та Одеса є містами-побратимами з 1957 року.

Від партнерства з Центральною бібліотекою Ліверпуля команда одеської бібліотеки очікує набуття нового цікавого досвіду в забезпеченні користувачів культурними та освітніми послугами, що базуються на принципах інклюзії, недискримінації, багатоманітності людини.

лена Зеленська подякувала Їх Величностям і Великій Британії за підтримку України, зокрема у сфері культури. «Я хочу сказати, як багато цей вияв солідарності значить для нас, для України. Від початку війни ми втратили понад 300 бібліотек. Бібліотеки в Україні, як і люди, в небезпеці щодня. Але водночас вони стали й чимось більшим: в особливо складні зимові дні, коли внаслідок обстрілів не було світла й тепла, саме бібліотеки ставали справжніми гуманітарними й волонтерськими хабами, місцем, де можна було бути разом і відчувати тепло в широкому сенсі цього слова. Ми захищаємо нашу культуру, а вона підтримує нас», – сказала перша леді.

«Україна нині бореться саме за те, щоб ніде у світі бібліотеки не руйнувалися, книжки не горіли, люди не гинули. Щоб війни залишилися тільки в історичних працях, а кожна людина у світі могла спокійно читати й розвиватися, без загрози нападу й необхідності боротися за виживання», – наголосила Олена Зеленська.

Одеська наукова бібліотека імені Михайла Грушевського – одна з найбільших і найстаріших книгозбірень Одеси та півдня України загалом. Точкою відліку її історії є 1875 рік, коли при Одеському товаристві взаємної допомоги прикажчиків-євреїв була створена бібліотека. Фонд книгозбірні налічує понад 1,5 млн примірників, із них 50 тис. – видання іноземними мовами, 30 тис. – рідкісні й цінні видання VIII-XIX ст.

Партнерські відносини між бібліотеками Одеської області та Ліверпуля засвідчив король Чарльз ІІІ Партнерські відносини між бібліотеками Одеської області та Ліверпуля засвідчив король Чарльз ІІІ Партнерські відносини між бібліотеками Одеської області та Ліверпуля засвідчив король Чарльз ІІІ Партнерські відносини між бібліотеками Одеської області та Ліверпуля засвідчив король Чарльз ІІІ

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x