Одеська область – лідер зі створення організацій водокористувачів

0 коментарів 14256 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Наразі Одеська область є національним лідером зі створення організацій водокористувачів. 


Про це стало відомо під час наради з водокористувачами щодо впровадження реформи галузі меліорації та готовності зрошувальних систем до поливного сезону 2023 року, що відбулася в Одеській ОВА.

“Ми на даний час відпрацювали всю нашу область на предмет створення об’єднання водокористувачів, було проведено 7 профільних нарад. Майже кожного аграрія ми ознайомили з покроковим алгоритмом щодо створення ОВК. Я, зі свого боку, хочу подякувати кожному керівнику за активну позицію, за готовність працювати над відродженням меліорації та відновленням України”, – зазначила директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА Алла Стоянова.

Вона додала, що розроблена Дорожня карта втілення реформи меліорації на Одещині, яка обговорювалася з вченими, керівниками сільгосппідприємств, фермерами, а також наголосила на тому, що проект відновлення і подальшого розвитку зрошення Одещини може стати локомотивом економічного відродження країни та визначальною складовою перетворення України у світового продовольчого лідера.

Водночас на нараді розглянули питання реформування меліоративної галузі, наявні можливості отримання державного та міжнародного фінансування. Особливу увагу приділили підтримці водокористувачів.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x