Мінкульт призначив нового голову заповідника “Києво-Печерська лавра” звідки намагаються виселити УПЦ Московського патріархату

0 коментарів 19980 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко призначив Максима Остапенка новим в.о. генерального директора Національного заповідника “Києво-Печерська лавра”. Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на пресслужбу МКІП.


“Максим Остапенко — колишній очільник Національного заповідника “Хортиця”. Максим Остапенко є фахівцем в галузях охорони пам’яток історії та культури, музеєзнавства, археології, реставраційних робіт, співавтор дослідження та реставрації унікальних об’єктів підводної спадщини. З початку повномасштабного вторгнення, науковець став до лав ЗСУ, нині ж продовжить тримати культурний та релігійний фронти”, – йдеться в повідомленні міністерства.

Остапенко також є кандидатом історичних наук, автором понад 30 наукових праць з історії острова Хортиця та Нижнього Подніпров’я, питань збереження вітчизняної культурної спадщини. Кандидатську дисертацію захистив за темою “Населення скіфського часу Дніпровського Надпорожжя”. 

Нагадаємо, Міністерство культури України оголосило про розірвання договору оренди Києво-Печерської Лаври з монастирем Української православної церкви Московського патріархату. Утім ченці відмовилися виселятися і подали позов до суду. 26 квітня, коли відбудеться перше засідання у Господарському суді Києва за позовом УПЦ до нацзповідника “Києво-Печерська лавра”

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x