Зачинені двері та “брутальна поведінка”: Мінкульт поскаржився на представників УПЦ в поліцію через перешкоджання комісії в Лаврі

0 коментарів 14904 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні вранці, 30 березня, комісія Міністерства культури України з приймання-передачі державного майна національного заповідника “Києво-Печерська лавра” не змогла розпочати роботу. Двері храму були зачинені, ключі “загубилися”, а невідомі особи створили перешкоджання для перевіряючих. Мінкульт звернувся до поліції та відзначив “брутальну поведінку” представників УПЦ МП. Таку інформацію надає міністр Олександр Ткаченко в Facebook.


“Маємо констатувати, що через фізичні перешкоди з боку УПЦ МП комісія з приймання-передачі державного майна Національного заповідника “Києво-Печерська лавра” не змогла розпочати роботу сьогодні”, – відзначає Ткаченко.

Представники монастиря від Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, які входять до складу Комісії, не змогли пояснити, у кого знаходяться ключі від будівлі, перевірка якої була запланована. До того ж, численні невідомі особи перешкоджали потрапляння членів Комісії всередину будівлі.

“По факту перешкоджання роботи комісії було подано заяву в поліцію”, – зазначив міністр.

Ткаченко також наголосив, що брутальна поведінка представників УПЦ МП щодо представників комісії глибоко дисонує з їхніми закликами до Бога.

При цьому міністр запевнив, що комісія продовжить свою роботу в будь-якому разі.

Нагадаємо, представники УПЦ МП, попри вимогу залишити святиню 29 березня, станом на ранок 30 березня все ж лишаються в Лаврі і навіть провели богослужіння в одному з храмів. Комісію Міністерства культури, яка мала проводити інвентаризацію майна “Києво-Печерського заповідника”, не пустили.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x