Хай стоять до осені: українців попереджають про можливі перебої зі світлом та радять не продавати генератори

0 коментарів 20655 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Українцям радять не продавати свої генератори та бути готовими до нових перебоїв зі світлом. Артобстріли інфраструктури цілком передбачувані, адже росіяни не застосовували велику кількість ракет, щоб масово вдарити восени. В Україні в такому разі  можуть відновитися відключення електроенергії. Таку думку висловив  директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.


Росія завдає менше ракетних ударів, ніж зазвичай, використовуючи артилерію та іранські безпілотники, аби накопичити ракети та завдати масованих атак восени.

Він припустив, що країна-агресор буде намагатися за літо накопичити максимальну кількість ракет, щоб восени завдати масованих ударів, як це було  наприкінці минулого року.

“Країна, з одного боку, краще підготується до подібних атак і знатиме, як реагувати на обстріл”, – каже експерт.

Харченко наголосив на важливості посилення систем ППО, які дозволять збивати ворожі ракети.

Окрім того, Олександр сумнівається,  що  до наступного опалювального сезону наша держава зможе відновити міцність енергосистеми, бо у світі не вистачає  потрібного важкого обладнання.

“Чи можливі в такій ситуації відключення та дефіцит потужності? Безумовно, можливі. Давайте дивитися правді в очі: ми не можемо передбачати, що буде. Я не деталі даватиму, але є сценарії, за яких, я розумію, що нам буде дуже складно. Тому така можливість є і мене вже кілька разів ваші колеги запитували, я відразу кажу: якщо ви купили генератор, ні в якому разі не продавайте. Змащення зміните, бак залийте і нехай стоїть, тільки включайте час від часу, щоб не застоявся”, – радить фацівець.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x