“ВАЗ” з Фараонівки і “ровер” з Шабо: за угони транспортних засобів судитимуть трьох жителів Білгород-Дністровського району

0 коментарів 16308 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Поліцейські скерували до суду обвинувальні акти відносно трьох жителів Білгород-Дністровського району за незаконне заволодіння транспортними засобами.


Як повідомили в обласному ГУНП, один зловмисник, неповнолітній юнак, попросив у знайомого мопед його матері, щоб покататися, але не повернув. Ще двоє чоловіків за попередньою змовою привласнили з двору односельця легковий автомобіль «ВАЗ».

Потерпілі звернулися в поліцію, і правоохоронці оперативно викрили правопорушників, вилучили у них транспортні засоби та повернули їх власникам.

Двох громадян 18-ти та 29-ти років з села Фараонівка правоохоронці викрили протягом декількох годин після скоєння злочину. Чоловіки викотили чужий автомобіль з двору власника, завели і поїхали в сусіднє село, однак на півдорозі транспортний засіб зламався. Покинувши «ВАЗ», правопорушники пішли додому. В обох нещодавно сплинув іспитовий строк, на якому вони перебували за вчинення крадіжки за попередньою змовою з житла односельця.

А 17-річного жителя села Шабо, якому припав до душі ровер, поліцейські розшукали наступного дня за межами села. Хлопець вдав, що катався на двоколіснику і планував повернути його власниці.

«На підставі доказів, зібраних поліцейськими в рамках розпочатих кримінальних проваджень, слідчі під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури неповнолітньому фігуранту повідомили про підозру в незаконному заволодінні транспортним засобом, а іншим двом – в незаконному заволодінні транспортним засобом за попередньою змовою групою осіб. Ці злочини передбачені ч.ч. 1 та 2 ст. 289 Кримінального кодексу України. Наразі досудові розслідування поліцейські завершили в повному обсязі і обвинувальні акти скерували до суду», – розповів начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Зазначимо, згідно з чинним законодавством, ч. 1  ст. 289 ККУ тягне за собою покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк. Частина 2 ст. 289 ККУ передбачає покарання позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

"ВАЗ" з Фараонівки і "ровер" з Шабо: за угони транспортних засобів судитимуть трьох жителів Білгород-Дністровського району

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x