Стара, як світ, схема “мені треба подзвонити” і досі працює: крадій мобільного з Аккерману постане перед судом

0 коментарів 12528 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


32-річний житель Білгорода-Дністровського, який попросив малознайомого громадянина дати мобільник, щоб “зробити один дзвінок” і вкрав гаджет, постане перед судом.


Як повідомили у територіальному відділі поліції, до правоохоронців звернувся обдурений злодієм 48-річний чоловік. Стражі порядку витратили не один тиждень на пошуки правопорушника: той почав змінювати місце проживання, покинувши Одеську область. Врешті чоловіка викрили та вилучили у нього чужий телефон.

Аккерманцю висунули обвинувачення у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правопорушнику загрожує покарання штрафом від двох тисяч до трьох тисяч (від 34000 до 51000 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

“Правоохоронці наголошують, щоб не потрапити в подібну ситуацію, не будьте надто довірливими і не передавайте гаждети незнайомим та малознайомим особам. Якщо у вас просять телефон, щоб подзвонити: зробіть це самі та передайте необхідну інформацію особисто. А якщо ви вже стали жертвою шахраїв або свідком таких дій – повідомляйте до поліції на спецлінію «102». Не зволікайте: своєчасний дзвінок дасть можливість правоохоронцям оперативно викрити злодіїв та вилучити викрадене”, – наголосили у поліції.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x